Tradiciškai būna patiekiama žuvis, vaisiai ir saldumynai. Ypač populiarus yra ryžių pyragas, kurio saldumas reiškia turtingą, saldų gyvenimą, o forma simbolizuoja šeimos susivienijimą.

Kinai taip pat atiduoda duoklę budizmui ir ruošia bent vieną vegetarišką patiekalą. Budistai mano, kad pirmąją Naujųjų Metų dieną neturėtų būti nužudytas nei vienas gyvūnas ar žuvis.

„Mambopizza“ restorano gamybos vadovas Raimondas Igliukas siūlo pasigaminti ryžių su baravykais – patiekalą, kuris pradžiugins vegetarus ir leis pasidžiaugti rudenį surinktu grybų derliumi.

Ryžiai su baravykais

150 g baravykų
50 ml aliejaus
50 g mėlynųjų svogūnų
50 ml balto sauso vyno
500 g ryžių
200 ml grietinėlės
50 g tarkuoto Gojos sūrio
50 g vištienos sultinio
druskos
juodųjų pipirų
česnako
baziliko
petražolių
„Worchester“ padažo

Išverdame ryžius. Baravykus apverdame ir supjaustome kubeliais. Svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais ir apkepame kartu su baravykais. Kepant, po kelių minučių, įpilame balto vyno ir padažo „Worchester“ pagal skonį.

Šiek tiek išgarinus skysčius, sudedame prieskonius, česnaką sutrintą šaukšte aliejaus, baziliką maišytą su šaukštu aliejaus, sausą sultinį ir virtus ryžius. Įpilame šiek tiek vandens (ryžiams sušilti) ir kepame, kol vanduo bus išgarintas.

Padažą ruošiame atskirame puode, į kurį sudedame tarkuotą sūrį, grietinėlę ir petražoles. Pakaitiname, kol padažas sutirštėja.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją