aA
Naujieji metai retai sukviečia visus prie gausaus stalo. Ši šventė linksmybėms, bet ne skrandžiams. Tačiau kiekvienas žino, jog net ir naujametinis šampanas gali pasirodyti per stiprus, jeigu skrandis tuščias, todėl lengvi užkandžiai su įvairiais kremais yra puiki išeitis.
Sūrio kremas

„Mums įprasti užkandžiai yra įvairūs sumuštiniai ar „mišrainės“. Iš tiesų, net lazdelėmis pjaustyta morka gali tapti nuostabiu užkandžiu, jeigu prie jos patieksime padažo.“ – sako „Mambopizza“ restorano gamybos vadovas Raimondas Igliukas. Jis siūlo paįvairinti šventinį stalą baltos duonos skrebučiais, paprastais traškučiais, krekeriais, morkų ar agurkų lazdelėmis, o prie jų patiekti padažą.

Lašišos kremas

100 g majonezo
150 g varškės
50 ml grietinėlės
100 g sūdytos lašišos filė
druskos
juodųjų pipirų
aštraus padažo (pvz. Wasabi)
petražolės, krapai

Maišytuvu viename inde sumaišome grietinėlę, varškę, majonezą, pusę lašišos, pipirus. Į gautą masę įpilame kelis lašus aštraus padažo ir sudedame smulkintus žalumynus. Likusį lašišos gabaliuką supjaustome kubeliais ir taip pat sudedame į kremo masę kartu su prieskoniais. Viską dar kartą sumaišome ir patiekiame prie skrudintos duonos, traškučių ar krekerių.

Sūrio kremas

100 g majonezo
150 g varškės
50 ml grietinėlės;
100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
druskos
juodųjų pipirų
aštraus padažo (pvz. Wasabi)
petražolių, krapų

Maišytuvu viename inde sumaišome grietinėlę, varškę, majonezą, 60 g sūrio, prieskonius ir aštraus padažo pagal skonį. Sutrupiname likusį sūrį ir kartu su žalumynais sudedame kremo masę. Viską dar kartą sumaišome ir patiekiame prie daržovių.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.