Kai kuriose šalyse jaunamartės į vaginą prieš pirmąją naktį įsideda mažus maišelius su viščiuko krauju, kad įrodytų, jog ištekėjo nekaltos. Kitose šalyse tam pačiam tikslui naudojamas šaldytas avies kraujas.

Seksas ir orgazmas gali palengvinti menstruacijų spazmus ir menstruacinę migreną. Nors kai kurios poros vengia sekso per mėnesines, tačiau diafragma ar gimdos kaklelio gaubtukas gali sumažinti menstruacijų kraujo kiekį.

Daugelis mokslininkų odą laiko didžiausiu sekso organu, o protą – galingiausiu.

Pasak Kinsey instituto, vidutinis spermos greitis ejakuliacijos metu – 28 mylios per valandą.

Rekordinis moters orgazmų kiekis per valandą – 134.

Maždaug 10-12% JAV moterų niekad nepatyrė orgazmo. Teigiama, kad žymusis sekso simbolis Marilyn Monroe niekada nepatyrė orgazmo nė su vienu savo garsiųjų meilužių.

Kadangi menstruacijų metu kraujo apytaka apie genitalijas padidėja, moteris tuo metu gali patirti galingesnius orgazmus.

Reguliarus seksas puikiai veikia sveikatą: padeda organizmui gaminti kovojančius su bakterijomis antikūnus, stiprina dubens raumenis, degina kalorijas, stabilizuoja menstruacijų ciklą, orgazmo metu natūraliai malšina skausmą.

Moteris, kuri nekompleksuoja dėl savo lyties organų, turi šešis kartus daugiau šansų būti seksualiai patenkinta nei ta, kuri turi kompleksų.

Priklausomai nuo stimuliavimo, moterys gali patirti skirtingus orgazmo tipus. Klitorinis orgazmas yra žinomiausias, dažnai galingiausias ir dažniausiai pasiekiamas. Antrasis tipas – vaginalinis orgazmas. Trečiasis – mišrus, arba kai moters klitoris ir vagina yra stimuliuojami vienu metu.

Ne visos sekso pozos vienodai tinka moteriškam orgazmui pasiekti. Pavyzdžiui, pozose iš nugaros visai nestimuliuojamas klitoris.

Moteriška ejakuliacija nėra mitas. Moters ejakuliatas turi panašią cheminę sudėtį kaip kad sėkla (be spermatozoidų).

Skirtingai nei manoma, didelės krūtys nėra seksualiai jautresnės nei mažos.

G taškas yra pavadintas jo atradėjo dr. Ernesto Grafenbergo garbei. Šis 1950 metais nustatė, kad tam tikros vaginos srities stimuliavimas gali sukelti galingus orgazmus, moterišką ejakuliaciją ir susijaudinimą. Kai kurios moterys ryžtasi G taško padidinimui – tai chirurginė operacija, siekiant padidinti šios vietos jautrumą.

Vyras per savo gyvenimą gali ejakuliuoti ½ trilijono spermatozoidų.

Per kiekvieną ejakuliaciją išsiskiriančios sėklos kiekis – vienas-du šaukšteliai. Vyras vidutiniškai išskiria apie keturiolika galonų sėklos per savo gyvenimą.

Daugelis mokslininkų mano, kad gyvūnas, pavadintas Funisia Dorothea, yra pirmasis Žemėje, užsiėmęs seksu. Taigi jo dėka sekso istorija siekia trisdešimt milijonų metų. Tyrinėtojai nustatė jo seksualinei reprodukcijos gebėjimą. Jis buvo pavadintas pagal paleontologės Mary Droser motiną Dorothy Droser.

Pasak lenkų antropologo Bronislawo Malinowskio, pietų Ramiojo vandenyno vietiniai gyventojai sukūrė frazę „misionieriaus poza“, kadangi naujai atvykę krikščionių misionieriai buvo šokiruoti, kad žmonės čia mylisi keliomis pozomis, o ne viena.

Dvidešimt šešiose valstijose impotencija gali būti skyrybų priežastis.

Vyrai, kurie padeda namų ūkyje, daugiau mylisi.

Porno žvaigždė Lisa Sparxx per dvidešimt keturias valandas pasimylėjo su devyniais šimtais devyniolika vyrų, taip 2004 metais pasiekdama naują pasaulio rekordą.

Bent trys ketvirtadaliai visų vyrų ir moterų JAV pasimylėjo iki dvidešimties metų. Daugiau nei du trečdaliai tokio amžiaus seksualiai patyrusių jaunuolių turėjo daugiau nei du sekso partnerius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją