2008 m. vasario mėn. 27 d. apie 22 val. iš aptvaro, kurį atstojo senas autobusas, paspruko tuomet 11 metų amžiaus apie 70 kg sverianti meška. Pasprukusią mešką atgal į aptvarą bandė įvaryti ten sargavusi pensininkė L.Sadauskienė, tačiau žvėris ją užpuolė, nuplėšė skalpą ir nukando pirštą.

Moterį išgelbėjo Anatolijus Smaginas, kuris už savo drąsų poelgį buvo pagerbtas ne vienu apdovanojimu.

Konstatuota, kad meška iš autobuso paspruko pro išpuvusį dugną. Tuo metu N. Zobovas buvo Maskvoje ir, sužinojęs apie įvykį, nedelsdamas grįžo.

Po šių sužalojimų nukentėjusioji yra gydoma iki šiol. L. Sadauskienei, kuriai už darbą N. Zobovas už naktį mokėdavo 10-15 Lt, per šį laikotarpį jau atlikta 13 įvairių operacijų.

„Blogai jaučiuosi ir šiandien – nuolat jaučiu skausmus, tačiau džiaugiuosi, kad N. Zobovas išvengė kalėjimo – man jau sveikatos nesugrąžinsi, o žmogaus gaila“, - teigė L. Sadauskienė.

Moteris teigė, kad jau prasidėjus teismo procesui N. Zobovas siūlė susitaikyti. Be to, Zobovų šeima žadėjo L. Sadauskienei visokeriopą paramą, tačiau realios pagalbos nukentėjusioji nesulaukė.

„Pažadai ir liko pažadais“, - teigė L. Sadauskienė.

Be lygtinės laisvės atėmimo bausmės, N. Zobovas turės padengti 25,5 tūkst. Lt L. Sadauskienės gydymo išlaidų bei sumokėti 50 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti, nors nukentėjusioji prašė triskart daugiau.

Taip pat N. Zobovas turės 60 valandų neatlygintinai atidirbti sveikatos priežiūros įstaigose.

„Gavau ko nusipelniau“, - lakoniškas buvo N. Zobovas. Meškų dresuotojas kol kas nekomentavo, ar skųs šį teismo sprendimą.