„Paaiškėjo, kad A. Kamparas yra pasiruošęs pokalbiui prasčiau nei V. Putinas. A. Kamparas pasiūlė susieti dujų kainas su jų kaina biržoje. V. Putinas į tai iš karto atsakė: puiku, nuo sausio 1 dienos“, - pasakojo kompanijos “Itera Latvija” vadovas Juris Savickis.

Taigi A. Kamparas pasiūlė V. Putinui pardavinėti Latvijai dujas brangiau, nes žiemą dujų kaina biržoje staigiai padidėja. Pasak derybų dalyvių, V. Putinas buvo supratingas ir šios A. Kamparo „kvailystės” nepalaikė rimtu pasiūlymu, rašoma portale. „Visi suprato, jei taip greitai susitarė, reiškias derasi ne apie tai, ko siekia. Derybos šia linkme nebevyko”, - pasakojo J. Savickis.

“V. Putinas kiekvienu klausimu turėjo pasiruošęs po apžvalgą apie svarbiausius aspektus. Jis buvo kompetentingas visais klausimais, skirtingai nei žmogus, vadinantis save Latvijos ekonomikos ministru”, - pareiškė kitas Latvijos delegacijos dalyvis.

Asmuo iš Prezidento kanceliarijos pabrėžė, kad už šį kvailą incidentą yra atsakingas ministras. Jau prieš keletą dienų A. Kamparas žinojo apie būsimą susitikimą, tad laiko pasiruošti tam tikrai buvo.

Latvijos ekonomikos ministerija pareiškė, kad nieko panašaus A. Kamparas V. Putinui nesiūlė. Savo tinklaraštyje „Twitter” internetiniame portale A. Kamparas rašo, kad portalas pietiek.com meluoja. Ministras rašo, kad J. Savickis nedalyvavo susitikime su V. Putinu.

Latvijos ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis susidariusios situacijos nekomentuoja.

Primename, kad Rusijos dujų koncernas „Gazprom" 15 proc. sumažino dujų kainą Estijai ir Latvijai, kurios įsipareigojo padidinti perkamų dujų kiekius iki lygio, kuris buvo iki krizės. Lietuvai dujų kainą nebus mažinama. Premjeras Andrius Kubilius tai vadina ekonominiu šantažu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją