Šilumos tiekėjų teigimu, gyventojai buvo informuoti, kad visą dieną šiluma nebus tiekiama, pirmadienį miestiečiai skundais atakavo ir Šiaulių savivaldybę, ir "Šiaulių energija" Abonentų aptarnavimo tarnybą.

Vakare žadėta šildymą įjungti.

Šiauliuose trūkus šilumos tiekimo trasai mažiausiai dieną buvo nešildomi, patikslintais duomenimis, 33 daugiabučiai pietinėje miesto dalyje. Bendrovės „Šiaulių energija“ vadovas Česlovas Kasputis, patvirtinęs faktą, kad juose šildymo nebuvo pirmadienį nuo ryto iki pavakarių, atsisako ką nors daugiau komentuoti.

Kaip paaiškėjo, jis apie incidentą net neinformavo savivaldybės administracijos direktoriaus bei ekstremalių situacijų komisijos pirmininko Vlado Damulevičius. Jis neneigia šią naujieną tik vakare išgirdęs iš žurnalistų. Politikas pateisina tokį savivaldybei pavaldžios bendrovės direktoriaus elgesį, esą neinformavo iš nepatyrimo, nors turi net įpareigotą asmenį ryšiams su visuomene.

Gyventojai, kuriems buvo išjungtas šildymas bei karštas vanduo teigia, nežinantys net ką atsakyti, mat dauguma jų visą dieną nebuvo namuose, o kai grįžo, radiatoriai jau buvo šilti, o bute dieną buvę paaugliai esą nesiskundę šalčiu. Ar kokių nuostolių nepatyrė dėl sutrikusio šildymo, sako, dar nepajutę.

Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius sako, kad šilumininkai jį įtikinėja, kad trūkusią trasą suremontavo per kelias valandas, per tą laiką tokioje temperatūroje vanduo radiatoriuose negreit atvėsta. Butuose per dieną šiluma esą galėjo sumažėti gal tik trim laipsniais, todėl žmonės ir nepajuto.

Šildymą kelioms dešimtims namų teko nutraukti dėl to, kad trūko šilumos tiekimo trasa, vamzdyną reikėjo atkasti ir pakeisti atkarpą. Per pastaruosius ketverius metus Šiauliuose tai pirma tokia rimta avarija žiemą, kai tenka nutraukti šildymą kelioms dešimtims daugiabučių.

Pati rimčiausia šildymo trasų avarija, kokią atsimena Lietuva pastaraisiais metais buvo Telšiuose. 2006 metais trūkus vamzdynui per pačius šalčius be šildymo Telšiuose liko ko ne visi centralizuoto šildymo vartotojai. Tada labiausiai nukentėjo socialiai silpni žmonės- ypač senukai. Jiems buvo net dalijami elektriniai šildytuvai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją