1 višta (maždaug 1,8 kg), 2 svogūnai, 6 salierų stiebai, 6 morkos, 2 lauro lapai, 2 čiobrelių šakeles, 1 šaukštelis juodųjų pipirų, 50 g sviesto, 100 g rūkytos šonines, 3 mažos supjaustytos ropės, 1 šaukštas miltų, 2 šaukštai garstyčių, 4 šaukštai grietinės, saujelė pasmulkintų petražolių.

1. Vištą įdėkite į didelį puodą kartu su per pusę perpjautu svogūnu, viena morka, saliero stiebu, lauro lapais, čiobreliais, pipirais ir žiupsneliu druskos. Įpilkite vandens, kad apsemtų pusę vištos. Kai užvirs, uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies 1 ½ val. Leiskite truputį atvėsti, tada išimkite vištą ir puodo, o sultinį išsaugokite. Kai višta atvės, nuimkite paukštieną nuo kaulų ir suplėšykite gabalėliais.

2. Stambiai supjaustykite likusį svogūną, salierus ir morkas. Tame pačiame puode įkaitinkite sviestą, sudėkite svogūnus bei šonine ir pakepinkite ant nedidelės ugnies 5 min. Sudėkite ropes ir pakepinkite dar 2 min.

Įmaišykite miltų, pakepinkite 1 min. Po truputį, maišydami, supilkite sultinį (reikės 900 ml, tad galite praskiesti vandeniu). Uždenkite ir kaitinkite 20-25 min., kol daržovės išvirs. Tada sudėkite vištieną, garstyčias ir grietinę, gerai išmaišykite ir pakaitinkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska ir pipirais, apibarstykite petražolėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją