Reikės: 175 g išlydyto sviesto, 140 g skysto medaus, 1 plakto kiaušinio, 250 g (jau nulupto) stambiai sutarkuoto moliūgo, 100 g rudojo cukraus, 350 g miltų, 1 šaukšto malto imbiero, dar 2 šaukštelių cukranendrių cukraus pabarstymui.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Stačiakampės kepimo formos dugną ir ilgąsias kraštines išklokite kepimo popieriumi.

2. Sumaišykite sviestą, medų, cukrų, maltą imbierą ir kiaušinį, tada suberkite miltus, sukrėskite tarkuotą moliūgą ir viską gerai išmaišykite.

3. Masę sukrėskite į kepimo formą, viršų pabarstykite cukranendrių cukrumi. Kepkite 50-60 min, kol pyragas pakils ir taps auksinės spalvos. Leiskite 5 min. ataušti, tada išimkite iš formos ir palaukite, kol visai atvės.

4. Supjaustykite storomis riekėmis ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją