Už tokį pažeidimą 500 litų bauda buvo nubaustas kabelinės televizijos paslaugas teikiančios UAB "Viginta" vadovas.

Kaip teigiama Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos pranešime, inspekcija nagrinėjo skundą, kuriame asmuo teigia gavęs iš UAB "Patikimo verslo sistema" laišką, informuojantį, jog pareiškėjo asmens duomenys yra perduoti į jungtinę skolininkų duomenų rinkmeną "Asmenų skolų registras".

Tikrinimo metu nustatyta, kad "Patikimo verslo sistema" pareiškėjo asmens duomenis gavo iš UAB "Viginta", teikiančios daugiakanalės abonentinės televizijos VILSAT paslaugas.

"Viginta" neįvykdė Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme nustatytų reikalavimų, kad skolininko duomenis galima perduoti kitiems asmenims tik praėjus 18 dienų po priminimo skolininkui apie įsipareigojimų nevykdymą. UAB "Viginta", kaip duomenų valdytoja, privalėjo supažindinti pareiškėją su jo teise nesutikti dėl jo asmens duomenų tvarkymo", - pabrėžia inspekcija.

Už nustatytus įstatymo pažeidimus "Viginta" direktoriui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, o Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismas, išnagrinėjęs administracinio teisės pažeidimo bylą, vasario 26 d. nutarimu jam skyrė 500 litų baudą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją