Konkurso laimėtojai – brolis ir sesuo – kurdami bendrą taupyklę tik patvirtino konkurso temą „Mano šeimos taupyklė" – kurti su šeima kur kas smagiau.

Laimėtojus rinko komisija, į kurią buvo įtraukti DELFI skaitytojai, balsavę šiame naujienų portale, taip pat prie konkurso organizavimo prisidėję partneriai ir „Swedbank“ darbuotojai.

Tuo tarpu daugiausia DELFI skaitytojų balsų surinko Justino Valčiuko iš Prienų sukurta taupyklė „Šeimos viltys“. Šios taupyklės autoriui atiteks specialus DELFI įsteigtas prizas.

Tradiciškai konkurse varžomasi dvejose amžiaus grupėse: mažųjų (6-9 metų) grupėje I-ąją vietą laimėjo Domas Šimaitis iš Joniškio raj., sukūręs taupyklę „Keistas batukas”.

10-12 metų vaikų grupėje I-ąją vietą pasidalino Glorija Martinkutė iš Ignalinos, sukūrusi taupyklę „Taupome šeimos atostogoms”, ir Brigita Kupsaitė iš Panevėžio, sukūrusi taupyklę „Pasakų namelis”.

Visi nugalėtojai bus apdovanojami sausio mėnesį vyksiančiame renginyje.

Šiam konkursui taupykles kūrė vaikai iš daugiau kaip 40 Lietuvos miestų ir miestelių. Taupykles meistrauti buvo galima ne tik namuose kartu su tėveliais, broliais ar seserimis, bet ir kartu su draugais - darželiuose, mokyklose ar būreliuose.

Taupyklės privalėjo būti patvarios, negendančios, ne didesnės kaip 30x30x30 cm. Iš ko padarytos taupyklės, kokių formų ir papildomų funkcijų jos turi, priklausė tik nuo jaunųjų kūrėjų išradingumo ir originalumo. Šiemet vaikai visoje Lietuvoje sukūrė 1222 taupyklių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją