"Northway" medicinos centro gydytoja dietologė Daina Kaftanikienė:

Neigiama, kaip ir apie visas dietas, drastiškai ribojančias vienos kurios nors maisto grupės produktų ribojimą, konkrečiu atveju-angliavandenių.

Sveikas žmogus turėtų pasirinkti tokį mitybos režimą, kurio būtų galima laikytis visą gyvenimą, nejaučiant diskomforto. Tokiu būdu pasiektas optimalus svoris yra išlaikomas nesunkiai, o rezultatai yra ilgalaikiai.

Laikantis Atkinso dietos, galbūt įmanoma „atlaikyti“ keletą mėnesių-pusmetį, bet ilgainiui vis tiek nugali angliavandenių poreikis ir kūno masė paprastai grįžta į buvusį lygį arba netgi padidėja. Išbalansuojama medžiagų apykaita, ji ima lėtėti, galimi sveikatos sutrikimai. Beje, pats daktaras Atkinsas mirė sverdamas 117 kg - jis pats buvo nutukęs.

*******

Vidutinio amžiaus moterys, besilaikančios Atkinso dietos – vengiančios angliavandenių ir valgančios daug baltymų turintį maistą, - rizikuoja mirti anksčiau. Taip skelbė Švedijos mokslininkai, ištyrę maždaug 42 tūkst. moterų valgymo įpročius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją