Pirmoje seminaro dalyje H.Milaševičius supažindino susirinkusiuosius su nuogo kūno fotografijose istorija, papasakojo įdomių atvejų apie sunkumus bei visuomenės pasipriešinimą, kurį jau kelis amžius patiria fotografai, nutarę savo darbuose pavaizduoti nuogą kūną. Pasakojimas buvo gausiai iliustruotas gerai žinomais bei retais istoriniais fotokadrais.

Antroje „N(ude)-18“ seminaro dalyje dalyviai buvo supažindinti su aktų fotografijos principais, darbo su šviesa studijoje subtilybėmis, bendravimo su modeliu psichologija bei „nude“ stiliaus fotografijos galimybėmis ir perspektyvomis.

Vakarinė seminaro dalis buvo skirta praktiniam darbui, kurioje susirinkusiejį galėjo pritaikyti naujai gautas žinias. Daug dėmesio sulaukė "Velvet Models" modelių agentūros merginos, kurios drąsiai pozavo didelei fotografų auditorijai, besimokančiai įgauti nuogo kūno fotografavimo įgūdžių.

"Manau pirmasis toks renginys Lietuvoje pavyko, sulaukėme daug gerų atsiliepimų iš dalyvių, pamatėme, kad ši tema įdomi, o renginį subtilia nuogo kūno tema galima suorganizuoti įdomiai, prasmingai ir gražiai" - džiaugėsi pavykusia įdėja fotografas H. Milaševičius.

"Dauguma fotografų nori išmėginti save „nude“ srityje, bet dažnai susiduria su modelių paieškos bei kitomis kliūtimis. Tokio tipo seminare fotografai įgauna jiems reikalingų įgūdžių, kad drąsiau galėtų dirbti su aktų modeliais savarankiškai. Tokie seminarai (angl. - workshop) dažnai organizuojami užsienio šalyse, kur sulaukia didelio susidomėjimo. Tokio susidomėjimo tikėjomės ir Lietuvoje" - įspūdžiais po renginio dalinosi vienas iš seminaro organizatorių, modelių agentūros "Velvet Models" vadovas Donatas Bubinas.

Jau po kelių mėnesių Herkus Milaševičius planuoja pratęsti "N(ude)-18" seminarų ciklą, o jau nuo kitų metų pradžios "Flash" fotostudija pasiūlys naujieną Lietuvos fotografams - galimybę fotografuoti akto modelius studijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją