"Dėl muito, naujų žymėjimo bei pakuotės reikalavimų druska brangs", - patvirtino Eltai UAB "Ekospektras" direktorius Raimondas Augustinas, nepanoręs prognozuoti, kiek išaugs druskos kaina.

"Ekospektras" pernai į Lietuvą iš Ukrainos ir Baltarusijos importavo apie 60 tūkst. tonų druskos - 30 tūkst. tonų maistinės ir 30 tūkst. tonų techninės.

Būgštaudami, kad po narystės Europos Sąjungoje šalis nustos importuoti druską iš Ukrainos bei Baltarusijos ir druska brangs, valgomosios druskos atsargas puolė kaupti Latvijos gyventojai.

"Druska išperkama akimirksniu", - patvirtino bendrovės, aprūpinančios druska ne tik Lietuvą, bet ir Latviją, vadovai.

Vienuolika kelių priežiūros bendrovių druskai įsivežti skelbia konkursus, tačiau, Lietuvos automobilių kelių direkcijos Kelių priežiūros skyriaus vedėjo Henriko Jurkuvėno teigimu, daugiausia druskos keliams barstyti įvežama iš NVS šalių.

"Ir ateityje keliai bus barstomi druska - taip daroma visame pasaulyje. Žinoma, bus ieškoma, kur jos įsigyti pigiau - ar mokant muitą ir importuojant iš Ukrainos, ar Baltarusijos, ar perkant Europos Sąjungos valstybėse", - sakė pareigūnas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją