Eksperimento autoriai tvirtina, kad tokios istorijos teigiamai veikia moterų psichiką, suteikia galimybę įgyti neįkainojamos patirties bei padeda atgauti pusiausvyrą.

Akivaizdus faktas, kad tai, kas vyksta ekrane, yra visiškai nesusiję su realybe, todėl nesukelia traumuojančių situacijų, o tik stiprina atsparumą fobijoms. Grėsmę vertinančios galvos smegenys sukuria papildomos energijos, skirtos neurotransmiterių glutamato, dopamino ir serotonino aktyvumui. Dėl to organizmas kurį laiką būna pasirengęs kovai.

Potencialios grėsmės signalas pereina per pagumburį – smegenų dalį, kuri kontroliuoja organizmo hormoninę sistemą. Šis signalas stimuliuoja antinksčius, kurie gamina adrenaliną, kuris savo ruožtu yra atsakingas už natūralių opiatų gamybą, o šie pasižymi nuskausminančiu poveikiu. Kuomet baimės reakcija išjungiama šiame etape, atsakas į ją gali suteikti pageidaujamos patirties, pritaikomos realioms situacijoms.

Po pusvalandžio visų sistemų veikla pereina į ramybės būseną, o organizmo apsauginiai mechanizmai sustiprėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją