Minėta mokesčių inspekcija valstybės pagalbą "Aleksotui" buvo numačiusi teikti bendrovės finansinei padėčiai pagerinti - atleisti bendrovę nuo daugiau kaip 286 tūkst. litų delspinigių, taip pat atidėti per 1,27 mln. litų skolų grąžinimą. "Aleksotas" yra ekonominių sunkumų turinti įmonė.

Konkurencijos taryba konstatavo, kad bendrovės verslo plane yra nurodytos ekonominių sunkumų atsiradimo priežastys bei numatyta, kad įgyvendinamomis priemonėmis bus siekiama sumažinti produkcijos savikainą. Tačiau pateiktoje medžiagoje nenurodytos bendrovės pertvarkymo priemonės ir etapai, nepateikta bendrovės pertvarkymo išlaidos bei jų dengimo šaltiniai. Konkurencijos taryba plane taip pat pasigedo išsamios ir pagrįstos informacijos apie paklausos, kainų, gamybinių pajėgumų pokyčius per artimiausius penkerius metus Europos Sąjungos ir Lietuvos rinkoje.

Dėl minėtų trūkumų Konkurencijos tarybai buvo sudėtinga įvertinti įmonės veiklos pertvarkymo ir ilgalaikio jos mokumo užtikrinimo priemones, taip pat įvertinti pačio "Aleksoto" indėlį į bendrovės pertvarką.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją