Praėjusią savaitę filmuodamas vienoje gatvėje stovinčius ir ne pagal instrukcijas besielgiančius pareigūnus, vairuotojas sulaukė pastarųjų keršto. Policijos pareigūnai privažiavo prie juos filmuojančio kauniečio ir pareikalavo jo dokumentų, nors pastarasis sėdėjo ant dviračio.

Neturintį asmens dokumentų operatorių pareigūnai nusprendė nuvežti į nuovadą tapatybei nustatyti. Įtarimą apsaugos policijos pareigūnams sukėlė tai, jog dviratininkas galėjo filmuoti netoli esantį banką.

Policininkus filmavęs kaunietis jėga buvo įgrūstas į pareigūnų automobilį ir pristatytas į nuovadą bei uždarytas areštinėje. Ir nors kaunietis visą tą laiką kol buvo vežamas įvykius fiksavo vaizdo kamera, vėliau visi daiktai buvo atimti, o vaizdo kasetė buvo užfilmuota iš naujo, ją nukreipus į juodą foną…

Kaunietis Artūras Zadorožnyj esąs įsitikinęs, jog visas šis įvykis – kauniečių pareigūnų kerštas už jo nufilmuotą policininkų nekompetenciją. Tuo tarpu Kauno miesto VPK Apsaugos skyriaus viršininkas Kęstutis Jankauskas tikina, kad visa istorija bus išsiaiškinta. Jis pats nemato problemos, kad vairuotojas filmuoja, o savo pareigūnų reakciją į kamerą pateisina žmonių psichologija.

Dėl filmuojančio vairuotojo problemos nemato ir Kauno miesto policijos viršininkas, vyriausiasis komisaras Algirdas Kaminskas, tačiau pastarasis mano, jog tiek pareigūnams, tiek juos filmuojančiam operatoriui derėtų laikytis abipusės pagarbos, be to, komisaro teigimu, pats Artūras Zadorožnyj turėtų būti nepriekaištingos reputacijos.

Beje, kaunietį sulaikę pareigūnai padarė vieną esminę klaidą, trindami vaizdo kasetę jie nepagalvojo apie šiuolaikines technologijas ir jų galimybes. Visa tai išvysite mūsų laidoje jau šį sekmadienį. Be to, laidoje išgirsite pareigūnų, sulaikiusių kaunietį, įvykio versiją.

“Keliai. Mašinos. Žmonės.” per LTV šį sekmadienį, 17.00, taip pat pirmadienį, 23.20.

Taip pat laidoje išvysite buvusį “Naktinių personų” narį Arą Vėberį vairuojantį… paspirtuką.