„Iš pradžių mums sakė, kad bus vienas nugalėtojas, bet vėliau daina buvo sukurta iš keturių daugiausiai balsų gavusių pretendentų“, - pasakojo Rasa.

Pirmą vietą projekte laimėjo latvė Alisė Ketnerė (Fox Lima) dainavusi savo pačios sukurta kalba. Ji įdainavo pagrindinę dainos partiją. Rasa pasidomėjo, ką reiškia išgalvotos kalbos žodžiai ir jai buvo paaiškinta, kad jie atspindi latvės gyvenimo esmę.

Drauge su lietuve daugiausia balsų surinko ir du vaikinai: brazilas ir ispanas. Iš keturių jų atsiųstų kūrinių „Enigmos“ prodiuseris Michaelis Cretu sukūrė bendrą dainą, kurią visi norintys gali atsisiųsti internetu.

R.Serra konkurse dalyvavo su dzūkų liaudies daina „Oi giria giria“. „MMX (The Social Song)“ ją galima išgirsti antrame plane (1.28 min., 2.43 min., 3.58 min.) „Ko liūdi, putinėli, ko liūdi“ - galima išgirsti lietuviškos dainos ištrauką.

„Mes perrašėme vokalus pagal pagrindinį latvės vokalą, viskas vyko internetu. Vėliau prodiuseris pats sukarpė, pridėjo efektų. Pasirašėme ir sutartis, jei daina bus transliuojama, gausime autorinį atlyginimą“, - pasakojo R.Serra.

Dainininkė prisipažino, kad tris mėnesius laukusi galutinio dainos varianto tikėjosi įspūdingesnio rezultato. Pati būdama „Enigmos“ gerbėja, moteris pripažino, kad tai tipiško šiais grupei skambesio kūrinys. „Šiek tiek perkrautas, bet kuo toliau klausau, tuo labiau patinka“, - sakė pirmą kartą tokiame dideliame tarptautiniame projekte dalyvavusi lietuvė.

R. Serra dalyvauja kelių muzikos grupių sudėtyje, ją galima išgirsti džiazo klubuose ir festivaliuose. Nuo 2004 metų Rasa dainuoja vokalinėje grupėje "Cappella’A". Džiazo muzikos studijas baigusi atlikėja nepamiršta meilės liaudies dainai. Jos balsas skamba post-folkloro projekte "Donis".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją