„Sattelite“ apdovanojimai – kasmetinis renginys, kurio metu apdovanojami Metų geriausieji kino ir televizijos srityse. Juos rengia ir laureatus renka tarptautinė Tarptautinė spaudos akademija („International Press Academy“).

Šiemet geriausiomis dramos aktorėmis buvo nominuotos švedė N. Rapace, Natalie Portman, Jennifer Lawrence ir jautrioje dramoje „Triušio urvas“ sūnaus netektį išgyvenusią motiną suvaidinusi australė Nicole Kidman, už vaidmenį šiame filme, kuris Lietuvos kino teatruose bus rodomas nuo sausio 14 d., jau nominuota ir „Auksiniam gaubliui“. Tačiau pergalę, visų nuostabai, nuskynė Holivudo naujokė N. Rapace.

Geriausiu dramos aktoriumi „Sattelite“ apdovanojimuose buvo pripažintas Colinas Firthas už vaidmenį filme „Karaliaus kalba“. Geriausiu metų filmu išrinktas „Socialinis tinklalapis“.

N. Rapace išgarsėjo atlikusi pagrindinį vaidmenį švedų filmuose „Mergina su drakono tatuiruote“, „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ ir „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“. Juostos sukurtos remiantis to paties pavadinimo kultiniais švedų rašytojo Stiego Larssono bestseleriais, užkariavusiais visus įmanomus populiariausių literatūros kūrinių sąrašus.

Šiuo metu Lietuvos kino teatruose rodoma antroji populiariosios trilogijos dalis „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“, o kitąmet Lietuvoje pasirodys ir jau paskutinė dalis „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją