„Suprantama, kad daugiausia įvykių ir nelaimių vis dėlto atsitinka keliuose. Spustelėjus šaltukui, vairuotojai ne tik neužveda savo automobilių, bet ir dažnai jų nesuvaldo dėl apsnigtos ar apledėjusios kelio dangos. Labai daug eismo įvykių kyla ir dėl prasto matomumo – sniegas, rūkas ir net šį gruodį iškritęs lietus tikrai stipriai pablogino vairavimo sąlygas. Gruodis dar nesibaigė, bet žvelgiant į prognozes ir kasdien besikreipiančių asmenų skaičių, labai tikėtina, kad iki mėnesio pabaigos įvykių registruosime dar pusę tiek”, - sakė bendrovės „BTA Draudimas“ Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

Šiuo metu bendrovė yra registravusi 1002 įvykius pagal privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo rūšį ir 128 įvykius pagal savanoriškąjį transporto priemonių draudimą kasko. Lyginant su praėjusių metų gruodžiu, šiemet tai yra 23 proc. daugiau nei pernai, o bendras rezervas transporto žaloms dengti jau siekia 2,773 mln. Lt.

K.Karpova vairuotojus ragina būti ypač atsargius ne tik vairuojant transporto priemonę, laikytis saugaus atstumo, neviršyti leistino greičio, bet taip pat ir pėstiesiems patiems rūpintis savo saugumu - būti atidiems dalyvaujant eisme, segėti atšvaitus tamsiuoju paros metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją