"Planuojama netoli Puntuko akmens. Tako lygis priklausys nuo lajų aukščio, turėtų būti nuo 15 iki 25 metrų. Jame turės atsirasti ir apžvalgos bokštas. Yra noras padaryti tokį, kad į jį pakilti galėtų ir neįgalieji - galima tokia kiaušinio formos konstrukcija", - pasakoja Kęstutis Šerepka, Anykščių regioninio parko direktorius.

Anykščių rajono taryba praėjusią savaitę skyrė 300 tūkst. litų, kad būtų parengtas "Medžių lajų" tako techninis projektas, atlikti kiti parengiamieji darbai. Pirminė suma, kuria galėtų būti vertinamas visas projektas, anot K. Šerepkos, svyruoja ties 5 mln. litų. Lėšas planuojama gauti iš Europos Sąjungos (ES).

"Rytų Europoje tokio tako analogų nėra, o Vakarų Europoje yra, pavyzdžiui, 1,3 kilometro ilgio takas. Koks bus pas mus, priklausys nuo to, kokį finansavimą gausime. Dar nežinome, koks tiksliai jis bus", - aiškino Anykščių regioninio parko direktorius.

Anot jo, takas planuojamas "dvejopas". "Tiems, kurie ramiai praeiti nori, ir dar viena ar dvi atkarpos jaunimui, kuriam reikia kažkokių ekstremalesnių kliūčių", - planavo K. Šerepka.

Teigiama, kad iš toliau ties medžių viršūnėmis pakilusio tako nebūtų matyti. Anot K. Šerepkos, greta Puntuko taip pat norima įrengti informacijos centrą. "Vieną gegužės dieną prie jo buvo 52 autobusai atvažiavę, bet kol kas ten - tik akmuo, nieko nėra. Centre būtų galima gauti lankstinukų, suvenyrų", - kalbėjo jis.

Planuojama, kad tapti atviras lankytojams takas galėtų baigiantis 2013-iesiems. K. Šerepka nurodo, jog dėl to, kad objektą numatyta remti ES pinigais, jis bent penkerius metus turėtų būti nemokamas, o vėliau tako išlaikymo išlaidas manoma finansuoti iš lankytojų renkant mokestį.