Viena idėjų - pademonstruoti pusiausvyrą tarp istorijos, kurios neatsuksi atgal, ir mūsų faktų bei įvykių interpretacijų, kurios keičiasi priklausomai nuo istorinių aplinkybių. Į lentynų erdves sukaišiotų tomų konfigūracija yra tokia pat nepastovi kaip ir jų turinio interpretacijos: lankytojai gali knygas išimti ir sukeisti vietomis.

Bendrovė „Ivanka” ir dizaineris János Hübler kruopščiai apgalvojo kiekvieno šio stalo kampo bei nišos dizainą.

Stalo paviršius pagamintas iš plono stiklo, todėl grubi, neišdailinta, tačiau tvirta betono konstrukcija yra matoma ir iš šono, ir iš viršaus. Kitaip tariant, už stalo sėdintis skaitytojas puikiai mato betonines knygų lentynas.

Šis baldas kursto smalsumą, priverčia susimąstyti ir provokuoja, bet… Jei tokį stalą rastumėte parduotuvėje ir norėtumėte pasistatyti savo svetainėje, kaip jį parsigabentumėte? Šiaip ar taip, ši betoninė lentynų konstrukcija yra ne tik įdomi, bet ir funkcionali, todėl galėtų rasti vietą kokioje nors modernioje bibliotekoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją