„Kitaip, nei daugelis įsivaizduoja, pinigų lietaus nebuvo – mūsų šeimoje vyravo griežta taupymo politika“, - pasakoja naftos magnato Ivano Paleičiko dukra Renata, kuriai vaikystėje teko kentėti vaikų užgauliojimus ir patyčias vien dėl to, kad jos šeima gyveno geriau, nei aplinkiniai. Tuo metu Renatai rūpėjo tik viena – tėvams ir aplinkiniams įrodyti, kad yra savarankiška asmenybė. Deja, kaip pati mergina įsitikinusi, būtent tėvo įtaka lėmė tai, kad ji neįstojo į Dailės Akademiją, nors be galo to troško. Ir tai – ne vienintelė staigmena, kurią, kalbėdama apie savo vaikystę, papasakos R. Paleičikaitė.

Kita laidos herojė Birutė – klestinčios verslininkės ir žinomos moters Irenos Marozienės duktė. Dabar 28-erių mergina yra tėvams priklausančios užeigos direktorė ir mano, kad šio posto yra verta ne dėl savo pavardės. Juk pirmuosius pinigus Birutė pradėjo uždirbti dar tuomet, kai jos bendraamžiai žaidė su lėlėmis ir mašinėlėmis. Septynerių mergaitė jau plovė indus pirmoje tėvų kavinėje, o aštuonerių įkūrė savo verslą.

Garsi tėvų pavardė gali suteikti daugybę privilegijų, tačiau neapsaugo nuo pagundų ir klaidų. Šviesaus atminimo dainininko Alvydo Lukoševičiaus-Obuolio sūnus Tadas nuo vaikystės kartu su tėvu lankė visus koncertus ir vakarėlius. Dėl to nukentėdavo mokslai, tačiau vaikinui tai buvo nė motais – jam labai patiko muzikos pasaulio užkulisiai, kur visi gerbė Alvydą Lukoševičių ir, be abejonės, itin palankiai žiūrėjo į jo sūnų.

Tačiau tikrąja garsenybe Tadas tapo aštuoniolikos, kada ėmė dainuoti populiarioje vaikinų grupėje „N.E.O.“. Šlovė, geri honorarai, aplinkinių, ypač merginų, dėmesys ir, be abejonės, vakarėliai – visa tai tapo kasdienybe. „Viename filme herojus sako: „Vaikai, nepirkite narkotikų. Tapkite žvaigždėmis ir gausite jų dykai.“ Šį posakį galima pritaikyti ir Lietuvos pramogų pasauliui. Kol esi žvaigždė, vakarėliuose pinigų tau praktiškai nereikia – barų savininkai vaišina kokteiliais, kad tik ateitum į jų organizuojamus renginius“, – pasakojo T. Lukoševičius, per vakarą aplankydavęs net po tris pasilinksminimų įstaigas.

Tais laikais, kuriuos 24-erių vaikinas dabar vadina auksiniais, jis, paėmęs banko paskolą, pirko beveik milijoną kainuojantį butą. „Tėvas džiaugėsi sužinojęs, kad ketinu turėti nuosavus namus. Jis buvo įsitikinęs, kad iškilus bėdai galės padėti mokėti didžiules paskolos įmokas“, – pasakojo dainininkas. Tačiau staiga viskas apsivertė. Vaikino pečius užgriuvo bėdos – viena po kitos.

Kokios nelaimės užgriuvo Tadą Lukoševičių? Dėl ko naftos magnato duktė bėgdavo iš namų ir kokį verslo planą sugalvojo būdama vos aštuonerių Birutė Marozaitė? Atsakymai į šiuos klausimus ir pasakojimas apie auksinio Lietuvos jaunimo privilegijas bei pagundas laidoje „Gyvenimas yra gražus“ su Vytautu Rumšu jaunesniuoju – jau šį vakarą 20.30 val. per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją