Turite suprasti, kad pažinti darbuotojus - tai ne tik žinoti jų pomėgius, įpročius, gyvenimo būdą, mados pojūtį ir mėgstamiausius patiekalus. Štai patarimai, kaip galite juos dar geriau pažinti.

* Jei turite daug darbuotojų. Žinoma, kasdien matydamas savo darbuotojus, jau esate apie juos susidaręs nuomonę, tačiau reikėtų išgirsti, ką jie patys apie save sako. Negalite sau leisti įsivaizduoti, kad juos puikiai pažįstate. Jei manote, kad komandos stiprinimo susibūrimai yra nuobodūs ir atima daug laiko, kita puiki alternatyva - “picos vakarėlis”.

Ne, tai ne įprastas picos vakarėlis, kai užsisakote picą, visi pasivaišina keliais gabalėliais ir išskuba namo. Šis picos vakarėlis yra truputį kitoks. Užsakykite keletą picų ir paprašykite, kad jas pristatytų per pietus ar darbo dienos pabaigoje. Suburkite darbuotojus, pasiūlykite pasivaišinti ir tuo pačiu pažaisti žaidimą, kuris padės geriau pažinti vienas kitą.

Viena idėjų - užduoti darbuotojams klausimų apie kitus kolegas ir taip išsiaiškinti, ką žinote vieni apie kitus. Žinoma, klausimus reikės paruošti iš anksto. Jie turėtų būti smagūs ir ne per daug asmeniški. Patikrinkite, kiek jūsų darbuotojai žino apie vienas kitą, o tuo pačiu ir pats daugiau apie juos sužinokite. Kad būtų įdomiau, žmogui, teisingai atsakiusiam į daugiausiai klausimų, skirkite prizą. Tai gali būti nedidelė dovanėlė, o galbūt net laisva diena, už kurią jam bus sumokėta!

* Jei turite nedaug darbuotojų. Jei darbuotojų nedaug, bus paprasčiau. Tiesiog ant lapelio surašykite klausimus ir juos visiems išdalinkite. Galite klausti, koks darbo aspektas jiems labiausiai patinka, kokie yra jų karjeros tikslai, trumpalaikiai ir ilgalaikiai planai. Jei norite juos geriau pažinti, užduokite ir su darbu nesusijusių klausimų.

Pavyzdžiui, galite paprašyti pažymėti, kokie laisvalaikio leidimo būdai iš jūsų pateiktų jiems labiausiai patinka arba, jei sąraše tokių nėra, tegul darbuotojas juos įrašo pats. Išanalizuokite atsakymus ir sužinokite naujų dalykų apie savo komandą.

Darbuotojų nepažinsite per vieną naktį. Reikia nemažai laiko, kad suprastumėte jų asmenybes, individualias savybes ir keistenybes. Informacija, kurią sužinosite, suteiks jums daugiau galimybių. Ją galite panaudoti motyvuodami darbuotojus, skatindami juos tobulinti turimus įgūdžius bei gebėjimus ir stiprindami jų pasitikėjimą savimi. Galite tapti draugais, tačiau nepamirškite nustatyti ribų. Darbe visi privalo elgtis kiek įmanoma profesionaliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją