Prezidentas teigiamai įvertino tiek pačios parodos, tiek statybų verslo statistinius duomenis: pernai šalies statybininkai sukūrė produktų beveik už 4 mlrd. litų, statybų apimtys išaugo daugiau kaip 16 proc. Be to, statybų rinkoje atsirado daug naujų geros kokybės medžiagų, technologijų, paslaugų.

Sveikindamas tokį statybų verslo pakilimą, R. Paksas sakė, kad vis dar didžioji dalis statybų vyksta didžiuosiuose šalies miestuose. Todėl būtina daugiau statybų nukreipti į įvairius šalies regionus.

Šalies Prezidentui pritarė ir Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas, akcentuodamas, kad šalies statybininkai jau dabar gerai pasiruošę konkurencinei kovai plačioje Europos Sąjungos erdvėje. Anot jo, Lietuvos statybininkai per metus gali pasiekti 5 mlrd. litų pajėgumus, todėl yra dar daug neišnaudotų galimybių suaktyvinti darbus statant ne tik modernius verslo kompleksus, bet ir patogius gyvenamuosius namus.

"Litexpo" parodų centro direktorius Aloyzas Tarvydas pabrėžė, kad paroda "Resta 2004" - didžiausia statybų ir remonto paroda Baltijos šalyse. Ji užima daugiau kaip 32 tūkst. kvadratinių metrų, joje dalyvauja 564 bendrovės iš 13 pasaulio valstybių. Lietuvos statybų pramonės verslui atstovauja daugiausiai - 518 bendrovių ir firmų.

Pavasarinėje statybų ir remonto parodoje pirmą kartą dalyvauja daugiau kaip dešimtadalis visų kompanijų. Tarp jų "Oberhaus nekilnojamasis turtas", statybinių atliekų perdirbimo įmonė - UAB "Aviridis". Parodoje gausiai dalyvauja ir Lietuvos regionų verslininkai, atskirus stendus turi Mažeikių ir Šiaulių rajono verslininkų asociacijos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją