Vyriškis kasdien plaukia kabrioletu amfibija upe ir žavi aplinkinius gyventojus. Vienas mainais už technikos stebuklą netgi siūlė savo užsienietišką automobilį, bet išradėjas nesutiko.

53 m. išradėją sukurti universalią transporto priemonę paskatino pomėgis medžioklei ir žvejybai. Jis prisipažino, kad išplaukęs žvejoti baimindavosi dėl savo transporto priemonės saugumo, todėl sugalvojo, kad geriausiai būtų jei jos krante nereikėtų palikti.

Ukrainietis nusprendė panaudoti 1973 m. „Zaporožec“ automobilį, kurį gavo dovanų iš tėvo. Mašina daugelį metų prastovėjo garaže ir buvo puikiai išsilaikiusi.

Mašinos dugną jis hermetizavo, kad į variklį nepatektų vandens, po varikliu pritaisė specialią turbiną, kėbulo sandūras suvirino, o kėbulą nudažė žydrai. P. Kiščenka naują transporto priemonę meistravo tris savaites, ją pavadino „Zapovodec“.

Išradėjas pasakojo, kad automobilis amfibija puikiai tinka tiek, medžioklei, tiek žvejybai.

Šiuo metu vyriškis tobulina savo išradimą. Jis nori įtaisyti galingesnį variklį ir pritaisyti odinį atlenkiamą stogą, kuris apsaugotų nuo karščio ir lietaus, taip pat pritaisyti automobilio salone mažą sulankstomą staliuką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją