Įmonių vadovai teigia, jog savivaldybė turėtų parengti naują miesto plėtros strategijos planą, šalinti sąlygas korupcijai ir mažinti biurokratines kliūtis verslui bei plėtoti miesto infrastruktūrą.

Didžioji dalis - 46,9 proc. tyrime dalyvavusių respondentų verslo situaciją mieste vertina nei palankiai, nei nepalankiai. Tačiau 28,7 proc. situaciją laiko nepalankia ir labai nepalankia ir tik 23,7 proc. - palankia.

Pastarųjų dvejų metų teigiamus pokyčius mieste įmonių vadovai sieja su padidėjusiu prekybos, pramonės ir paslaugų įmonių skaičiumi bei augančiomis statybomis.

Anot verslininkų, miestui svarbiausia yra plėtra ir darbo vietų kūrimas - tai į pirmąją vietą iškėlė 88 proc. apklaustųjų. Verslo skatinimą ir investicinės aplinkos gerinimą nurodė 83 proc. respondentų. Kelių, susisiekimo ir infrastruktūros gerinimą kaip svarbiausią verslo plėtrai akcentavo 45 proc. tyrimo dalyvių.

Verslininkai ragina valdininkus kurti teigiamą miesto įvaizdį - spręsti problemas, susijusias su miesto plėtra, kurios sukuria sąstingio ir depresijos įvaizdį. Daugiau dėmesio skirti naujų verslo projektų reklamai. Koreguoti nuomonę, kad investicijos aplenkia Kauną.

Savivaldybei siūloma pirmiausia sudaryti naują miesto plėtros planą, mažinti prielaidas korupcijai ir biurokratines bei procedūrines kliūtis Kauno miesto savivaldybės institucijose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją