Tuo tarpu lyderio pozicijose įsitvirtino su "
Hermis fondų valdymas
" siejamų bendrovių akcijos.

Antradienį aktyviausiai buvo prekiauta "Rokiškio sūrio" (ROKS) bei "Snaigės" (SNAI) akcijomis, kurių kaina atitinkamai smuktelėjo 0,65 proc. iki 77 litų ir pakilo 3,76 proc. iki 262 litų, o apyvartos siekė 358,9 tūkst. litų bei 346,1 tūkst. litų.

Artėja abiejų bendrovių akcininkų susirinkimai, kurie atitinkamai šaukiami kitos savaitės antradienį bei pirmadienį, todėl natūraliai didėja ir susidomėjimas šiomis bendrovėmis, nes jos ne tik pasižymi stabilia veikla, bet ir tuo, kad ketina mokėti dividendus.

Įvertinus šiandieninį rinkos kilimą galima pasakyti, kad atsiėmus dividendus bendrovių akcijų kainos koreguosis žemyn, tačiau taip pat gana greitai turėtų atsistatyti į buvusį lygmenį.

Be viso to, abi bendrovės turi labai rimtas perspektyvas netolimoje ateityje. "Rokiškio sūris" turi galimybę suformuoti naują pieno perdirbimo bendrovių junginį su "Žemaitijos pienu", o "Snaigė" ketina įvykdyti savo ambicingus planus užimti iki 20 proc. Rusijos šaldytuvų rinkos, todėl abi šias pozicijas galima vertinti kaip stabilias ilgalaikes investicijas.

Šią savaitę, trečiadienį dar įsigiję "Snaigės" akcijas galės pretenduoti į išmokamus dividendus, tuo tarpu "Rokiškio sūrio" akcijas reikėtų suspėti nusipirkti iki šio ketvirtadienio, jeigu yra noras gauti bendrovės išmokas.

Iki trečiadienio turėtų suskubti investuotojai įsigyti ir "Šiaulių banko" (SAUB) akcijų, nes ši diena yra taip pat paskutinė norint gauti simbolinius dividendus bei nemokamas akcijas po to, kai bankas padidins įstatinį kapitalą iš nuosavų lėšų.

Antradienį "Šiaulių banko" akcijų kaina šoktelėjo dar 5,11 proc. iki 1,85 lito, o apyvarta siekė 130,4 tūkst. litų. Sesijos metu banko akcijų kaina svyravo 1,77 - 1,86 lito intervale, o didžioji sandorių dalis buvo atlikta už akcijas mokant po 1,8 bei po 1,86 lito.

Galima spėti, kad prekyba aptartų trijų bendrovių akcijomis artimiausiu metu turėtų išlikti aktyvi, o kaina bent jau mažėt neturėtų.

JT finansų analitikas Marius Dubnikovas

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 331676).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją