Tokį vaizdą savo kasmetinėje ataskaitoje pateikė Tarptautinė intelektinės nuosavybės asociacija(International Intellectual Property Alliance), rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Ataskaitos turinys beveik nesikeičia ketverius metus iš eilės - esą šalies muzikos įrašų rinkoje 2003 metais net 85 proc. produkcijos buvo nelegali.

Amerikos vaizdo įrašų asociacijos duomenimis, 2003 metais Lietuvoje piratiniai filmai sudarė net 90 proc. visos vaizdo produkcijos, o piratinė žaidimų programinė įranga - net 90 proc. (2002-aisiais piratavimo lygis šioje rinkoje - 80 procentų).

IIPA jau kelintus metus iš eilės Lietuvą įtraukia į vadinamąjį stebimų šalių sąrašą. Jame taip pat yra Bolivija, Baltarusija, Peru, Čilė bei kitos šalys. Jame įtrauktos ir Latvija bei Estija, tačiau ataskaitoje pabrėžiama, kad Lietuva iš trijų Baltijos šalių atrodo prasčiausiai.

Lietuvos muzikos įrašų verslo atstovai tvirtina, kad piratavimo lygis šalyje mažesnis, nei skelbia IIPA, tačiau niekas neturi tikslių duomenų, kokią rinkos dalį sudaro nelegali produkcija.

Pernai Lietuvos autorių teisių gynimo agentūros asociacija (LATGA-A) buvo apskaičiavusi, kad Lietuvoje piratiniai muzikos įrašai sudaro 60-65 proc. visos produkcijos.

Lietuvos muzikos industrijos asociacijos (LMIA) viceprezidento Vyto Simanavičius sakė, kad muzikos įrašų piratavimo lygis Lietuvoje yra apie 50 procentų. "Šį rodikli apskaičiavome pagal konfiskuotas laikmenas ir pagal j šalį įvežtą produkciją. Tuo tarpu IIPA nepateikia jokio paaiškinimo, iš kur jie gavo 85 proc. piratavimo lygį".

Pernai LMIA su policija surengė apie 120 patikrinimų, kurių metu konfiskuota 142,8 tūks. laikmenų su nelegalia produkcija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją