Antrą vietą „Autobest 2011“ rinkimuose užėmė „Opel Meriva“, trečią – „Renault Fluence“. Į trejetuką nepateko ketvirtoje vietoje likęs „Citroen C3“ ir penktoje pozicijoje likusi „Kia Venga“.

Vertinimo komisija klasifikavo automobilius pagal 13 kriterijų, tokių kaip kuro sąnaudos, universalumas, vidaus erdvė, dizainas ir kt. Už kiekvieną šių kriterijų buvo teikiami taškai, „Dacia Duster“ iš viso surinko 863 taškus iš 3 600 galimų. „Dacia Duster“ figūravo dešimties vertinimo komisijos narių sudarytų sąrašų viršuje.

„Autobest“ vertinimo komisijos nariai atstovauja 15 šalių: Bulgariją, Čekijos Respubliką, Kiprą, Kroatiją, Lenkiją, Makedoniją, Maltą, Rumuniją, Rusiją, Serbiją, Slovakiją, Slovėniją, Turkiją, Ukrainą ir Vengriją. „Autobest“ prizas teikiamas jau 10 metų.

„Dacia Duster“ taip pat buvo išrinktas metų automobilių Rumunijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją