Dabartinei B diviziono lyderei „Rondo“ (11 taškų) šios varžybos prieš „Lemon Joy“ bus paskutinės, lemiamos ir nelengvos, nes „Lemon Joy“ taip pat joms labai rimtai ruošiasi.

Ilgą laiką ramiai laikęsi lyderio vietoje, lietuviško roko veteranai nebėra tokie tikri, kad papuls į pusfinalį ir galės tęsti kovas dėl prizinių vietų. Jei „Rondo“ vyrams pasisektų „Lemon Joy“ nugalėti „sausai“ 4: 0, jų, surinkusių 15 taškų, nebegalėtų aplenkti nė vienas B diviziono dalyvis.

Jei dvikova nebūtų tokia sėkminga, „Rondo“ muzikantams beliktų artimiausiems konkurentams Gintarei (10 taškų ir vienerios nesugrotos varžybos su „Lemon Joy“) ir „Baliui“( 9 taškai ir likusi dvikova su „G&G Sindikatu”) linkėti kuo prastesnių rezultatų ir tikėtis išsilaikyti pirmoje ar antroje vietoje, kuriose esantys pateks į pusfinalį.

„Lemon Joy“ kol kas turi užsidirbę 5 taškus, tačiau jų kraitį Igoris Kofas galės padidinti net dvejose varžybose, vadinasi, geriausiu atveju grupė turėtų 13 taškų. Jei „Lemon Joy“ lydėtų tokia sėkmė, jie turėtų teorinių galimybių patekti net į pusfinalį. Žinoma,čia jiems padėtų diviziono konkurentų nesėkmės.

Lietuvos roko legenda, jau keletą dešimtmečių nesitraukianti iš scenos grupė „Rondo“ ligšiolinėse NML varžybose sėkmingai įveikdavo savo konkurentus. „Funky“ ir „Balių“ vyrai nugalėjo rezultatu 3:1, o hiphoperius, jaunimo dievaičius „G&G Sindikatą“ veteranai sugebėjo sutriuškinti 4:0. Vienintelę nemalonią staigmeną grupei iškrėtė Gintarė, tiksliau, jos netikėta liga. Dainininkei staiga patekus į ligoninę, vietoj jos į kovą su „Rondo“ stojo Lygos naujokė Taja ir nugalėjo 3:1.

Igorio Kofo kompanijai „Lemon Joy“ NML sekėsi ne taip puikiai. „Baliui“ ši grupė pralaimėjo maksimaliu rezultatu 4:0, varžybos su „G&G Sindikatu“ baigėsi lygiosiomis 2:2. Vienintelius „Funky“ „Lemon Joy“ įveikė 3:1, tačiau būsimos dvikovos su „Rondo“ ir Gintare gali grupę iš ketvirtos vietos kilstelėti gerokai aukščiau, juolab, kad Igoris joms ruošia ypatingą programą.

Šio trečiadienio varžybose „Lemon Joy“ LNK žiūrovus pakvies į akustinio garso koncertą. „Šį kartą tai bus mini „unplugged“ koncertas,- pasakojo Igoris Kofas,- geriausias savo dainas atliksiu pritariant akustiniams instrumentams - gitarai, smuikui, akordeonui, mušamiesiems.“ „Lemon Joy“ siela Igoris sakė, kad su kviestiniais muzikantais NML varžybų metu sieks sukurti jaukią atmosferą. „Man padės garsus "multiinstrumentalistas" Eimantas Belickas, pagalbinio vokalo partijas dainuos Laura iš grupės „Relanium“, mūsų būgnininkas Rytis gros netradiciniais perkusiniais instrumentais, o vienas mano draugelis pritars akordeonu,“ - apie specialią programą pasakojo I. Kofas.

Grupės gerbėjai galės mėgautis garsiausiomis „Lemon Joy“ dainomis ir išgirsti vieną visai negirdėtą kūrinį- rusų liaudies dainą. „Be šios dainos neapsieina nė vienas draugų vakarėlis. Jei tik šalia yra gitara, dainuoju savo mylimiausią rusų liaudies dainą „Tonkaja rebina“. Tikiuosi, ji patiks ir NML žiūrovams.“

„Rondo“ į šias varžybas atvyks tiesiai iš Italijos, San Marino. Aleksandras Ivanauskas telefonu iš Italijos papasakojo, kad grupė į lemiamas varžybas stos su visiškai naujomis dainomis. „Mes nenorime publikos papirkinėti pasikviesdami garsių svečių į varžybas, ar grodami savo senuosius šlagerius. Esame paruošę naują albumą, tad tegu jį žiūrovai ir įvertins,“- sakė A. Ivanauskas.

Ar pavyks „Rondo“ su naujaisiais kūriniais įveikti akustinę „Lemon Joy“ programą pamatysime trečiadienį 20.25.

Kas laimės dvikovą? - balsuokite straipsnio dešinėje pusėje esančiame nuomonės lange.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją