„Audi A1“ Vokietijoje kainuoja nuo 15,8 tūkst. eurų (54,5 tūkst. Lt). Šis automobilis buvo sukurtas konkuruoti su BMW AG koncerno gaminamais „Mini“ modeliais. Jis gaminamas Briuselyje (Belgija), o kitąmet nuo konvejerių nuriedės apie 100 tūkst. šio modelio vienetų.

„A1 yra labai sėkmingas modelis. Nuo automobilio pristatymo šį pavasarį jau yra pagaminta 50 tūkst. šio modelio vienetų, iš kurių apie 30 tūkst. iki 2010 m. pabaigos bus pristatyta pirkėjams“, – sakė „Audi“ atstovas.

„Audi“ tiesiog prašo per daug pinigų už mažą prestižinių automobilių segmento modelį“, – sakė „Metzler Bank“ analitikas Juergenas Pieperis. Jo nuomone, „Mini“ modeliai gali kainuoti brangiai, nes ši markė yra laikoma kultine.

Kai kurie „Audi“ markės pardavėjai taip pat galvoja, kad A1 jauniems žmonėms yra per brangus.

Šiuo metu A1 siūlomas tik kaip trijų durų modelis, tačiau neoficialių šaltinių teigimu, „Audi“ jau kitąmet pirkėjams planuoja pristatyti penkių durų modelį. Anksčiau buvo manyta, kad praktiškesnė A1 versija pasirodys 2012 m., tačiau gamintojas ruošiasi tai įgyvendinti anksčiau siekiant padidinti pardavimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją