Pagal bendrą išplatintų pensijų sutarčių kiekį, “Hansabanko” grupė yra Lietuvos rinkos lyderė ir šiuo metu valdo 43,9 proc. rinkos (iš viso rinkoje yra pasirašyta apie 458,7 tūkst. pensijų sutarčių).

Pagal šiemet pasirašytas sutartis “Hansabankas” valdo 62,1 proc. pensijų rinkos, ir jau yra užregistravęs “Sodroje” 11 tūkst. pensijų sutarčių (kovo 22 dienos duomenimis). Iš viso šiais metais Lietuvoje jau užregistruota 17,7 tūkst. pensijų sutarčių.

Pasak “Hansabanko” valdybos pirmininko pavaduotojo Tomo Andrejausko, šiais metais didinti rinkos dalį “Hansabankui” padeda 2003 metais sukaupta patirtis, investicijos į darbuotojų mokymus ir plečiamas sutarčių platinimo tinklas.

“Sprendimas dėl pensijų kaupimo yra vienas iš svarbesnių žmogaus gyvenime, todėl apsisprendžiant dėl šio žingsnio klientams labai svarbios profesionalios konsultacijos. Todėl šiemet toliau investuojame į darbuotojų mokymą – neseniai įvyko mokymai įsigytos draudimo bendrovės “Lietuvos draudimo gyvybės draudimo” (LDGD) darbuotojams, taip pat investuojame ir į partnerinių bendrovių darbuotojų mokymą platinant mūsų pensijų sutartis”, – sakė T.Andrejauskas.

Šiais metais “Hansa Investicijų valdymo” pensijų fondus platina ne tik banko bei LDGD darbuotojai, bet ir “Hanza lizingo” padaliniai. Taip pat pasirašyta sutartis su partneriais - “Lietuvos draudimo” bendrove - dėl “Hansabanko” sutarčių platinimo per šios bendrovės tinklą.

Pagal šiemet išplatintas pensijų sutartis “Hansabankas” planuoja užimti 50 proc. pensijų rinkos. Banko ekspertai prognozuoja, kad šiais metais iš viso bus pasirašyta apie 350 tūkst. pensijų sutarčių, o rinkos potencialas bus išsemtas 2005 metais.

“Hansabank” grupė yra pensijų lyderė Baltijos šalyse - Latvijoje ji valdo 53 proc. pensijų rinkos, o Estijoje - 50 proc. Visose Baltijos šalyse “Hansabank” grupė yra išplatinusi daugiausiai pensijų sutarčių (daugiau nei 500 tūkst.) ir 2003 metų pabaigoje valdė didžiausią rinkos dalį – 45,5 proc. Baltijos šalių pensijų rinkos. Baltijos šalyse “Hansabank” grupė valdo ir investuoja didžiausią pensijų ir investicinių fondų portfelį – 1,2 mlrd. litų.

“Hansabankas” priklauso didžiausiai Baltijos šalyse finansinių paslaugų grupei “Hansabank”, kurios strateginis investuotojas yra Švedijos “Swedbank”.

“Hansabank” grupei Lietuvoje taip pat priklauso “Hanza lizingas”, “Lietuvos draudimo gyvybės draudimas”, “Hansa investicijų valdymas”, “Baltijos autolizingas”, “Baltijos realizacijos centras”, “Investicijų draudimo brokeris”.

2003 m. “Hansabanko” grupė Lietuvoje uždirbo 61 mln. litų grynojo konsoliduoto pelno – tai yra 21,6 proc. daugiau nei 2002 metais, kai buvo uždirbta 50,1 mln. litų grynojo pelno.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją