Pagal naująsias taisykles Latvijoje bus pradėti naudoti keli nauji kelio ženklai. Svarbiausias iš jų informuos apie greito važiavimo juostas.

Tokiose greitkelių juostose automobiliams vasarą bus leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 kilometrų per valandą, o žiemą - didžiausiu 90 kilometrų per valandą greičiu. Pasak Dz. Eglitės, tokiais greitkeliais (pavyzdžiui, Jūrmalos greitkeliu bei Rygos-Ogrės ir Rygos-Siguldos keliais) negalės važiuoti dviračiai ir mopedai.

Naujosios taisyklės taip pat numato, kad visi vairuoti besimokantys asmenys tam turės turėti leidimus. Tačiau bus panaikintas 80 kilometrų per valandą greičio apribojimas, kuris šiuo metu taikomas nepatyrusiems vairuotojams. Pagal naująją tvarką alkoholio kiekis nepatyrusių vairuotojų kraujyje negalės viršyti 0,2 promilės.

Nuo gegužės 1-osios mopedų vairuotojai privalės registruoti savo transporto priemones.

Dz. Eglitės teigimu, naujosios taisyklės taip pat numato kitokią procedūrą į autoavarijas patekusiems vairuotojams. Jei avarijos metu niekas nebuvo sužeistas, o visų transporto priemonių vairuotojai gali patys susitarti, nebereikės privalomai kviesti kelių policijos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją