Esu dvidešimt trejų metų studentė, kuri nuo aštuoniolikos metų, taigi, penkerius metus, prabusdavo su mintimi: ar namie viskas gerai? Yra žmonių, kurie turi problemiškus tėvus, aš ne iš tokių, mano tėveliai nuostabūs, aš esu ta, kuri turi tik neigiamas emocijas į namus atnešančią sesę.

Nuo to laiko, kai išvykau studijuoti, tėvai su ja nebegalėdavo susitvarkyti: dingdavo iš namų paromis, iškraustydavo visas pinigines, papuošalų dėžutes ir tai, ką rasdavo vertinga, nešdavo draugams, kad pardavę linksmai praleistų laiką. Po kelių dienų grįždavo ir pažadėdavo, jog daugiau taip nebus... Pažadai taip ir likdavo pažadais.

Ar kas nors įsivaizduojate, ką reiškia gyventi kitame mieste, ilgėtis tėvų, bet bijoti paskambinti? Bijoti išgirsti, kad sesė vėl kažką pavogė, kad atėjo jau n-tas laiškas iš antstolio, kad mamą paguldė į nervų skyrių ar kad močiutę dėl patiriamo streso ištiko širdies smūgis...

Aš tą patyriau, ir visi šie išgyvenimai buvo pavertę mane baisia cinike, pikta, nejautria kitų bėdoms, nes šventai tikėjau, jog didesnio skausmo už manąjį jie nepatyrė. Jaučiau, kad netenku draugų, bet nieko negalėjau padaryti, buvau apsistačiusi siena ir jos niekas negalėjo įveikti.

Viskas pasikeitė pernai, prieš Kalėdas, kai laikraštyje perskaičiau straipsnį apie vaikų globos namuose augančius kūdikius, apie tai, kaip jie laukia, kad kas nors juos aplankytų, kaip ilgesingai žiūri į duris, vildamiesi, kad pro jas ateis žmogus, kuriam jie reikalingi. Šios emocijos man buvo tokios pažįstamos... Tą pačią dieną iš savo studentiškos stipendijos nupirkau kuklių dovanėlių ir nuėjau aplankyti mažųjų.

Nuėjau ir nebegalėjau išeiti, vaikučių dovanojama šiluma, nuoširdus džiaugsmas bei besąlygiška meilė mane papirko ir jau metai, kaip aš mažiausiai kartą per savaitę juos aplankau. Matau, kaip jie auga, o kartu su jais augu ir aš, tik vidumi, ir tą jaučiu ne tik aš, bet ir mane supantys žmonės.

Beata.B

Parašykite savo istoriją, koks stebuklas jus aplankė per Kalėdas. Pasidalinkite savo džiaugsmu - galbūt jis įkvėps ar padrąsins kitus nudžiuginti artimuosius.

Savo istorijas siųskite mums el.paštu: gyvenimas@delfi.lt iki gruodžio 27 dienos.
Gruodžio 30 d. paskelbsime nugalėtoją, kuriam įteiksime "Trollbeads" dovanų kuponą!
Kalėdos
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją