„Džiaugiamės galėdami garbingą Lietuvos operos jubiliejų papuošti išskirtinių atlikėjų puokšte, kurioje, be abejo, pats nuostabiausias žiedas – pasaulinio garso operos legenda J. Obrazcova. Daugelis operos žinovų jau dabar šį koncertą vadina išskirtiniu įvykiu ir didžiausia dovana operos gerbėjams Lietuvoje. Tuo net neabejoju“, - sakė renginio režisierius Gediminas Šeduikis.

Ne vieną kūrinį Vilniaus scenoje primadona atliks su ilgamečiu scenos partnerius Zurabu Sotkilava. „Dvi pasaulinės žvaigždės vienoje scenoje – retas reiškinys Lietuvoje“, - kalbėjo renginio režisierius.

Kalbėdama apie „Didįjį metų Gala“ koncertą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, J. Obrazcova teigė sutikusi jame dalyvauti ne tik dėl ypatingos progos - įspūdingo Lietuvos operos jubiliejaus, tačiau ir dėl ją siejančių artimų ryšių su Lietuva: kiekvienas apsilankymas Vilniuje gaivina jos prisiminimus su didžiąja gyvenimo meile - prieš dešimtmetį Anapilin iškeliavusiu žinomu lietuvių dirigentu Algiu Žiūraičiu. Tiesa, šįkart susitikimą su operos gerbėjais Lietuvoje teko ilgai derinti su koncertų vadybininkais, nes iki šiol intensyviai koncertuojančios primadonos koncertų grafikas suderintas iš anksto, be galimybės jį keisti.

„Vadinu šį koncertą atsisveikinimu su Lietuva, tačiau neslėpsiu – giliai širdyje rusena viltis dar kada nors čia apsilankyti. Nors pažvelgus į ateitį, abejoju, ar tai kada nors įvyks“, - sakė visų laikų žymiausia primadona.

Į koncertą susirinkusiai publikai žadama išskirtinė programa. Dviejų dalių koncerte bus atliekami ne tik operos gerbėjams gerai pažįstami pasaulinės klasikos šedevrai, tačiau ir tokie reti kūriniai kaip „Perikolos daina“ iš Ž. Ofenbacho operetės „Perikola“, Princesės arija iš Frančesko Čilėjos operos „Adriana Lekuvrera“ ir kt. Scenoje kartu su J. Obrazcova pasirodys Lietuvos operos žvaigždės Asmik Grigorian, Ieva Prudnikovaitė ir Vaidas Vyšniauskas. Vakaro vedėjas – muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją