* Pirmos vietos laimėtojai - DELFI Gyvenimo skaitytojai Dainei - dovanojame kvietimą praleisti nuostabų savaitgalį su antrąją puse ar draugu/-e "Eglės" sanatorijoje (2 naktys);

* Antros vietos nugalėtoja skelbiame Aušrą. Jai atitenka kvietimas praleisti romantišką vakarą su nakvyne "Eglės" sanatorijoje.

* Trečios vietos laimėtoja Neringa galės pasimėgauti dienos programa dviems (be nakvynės).

Suvenyrinės "Eglės" sanatorijos dovanėlės atitenka DELFI Gyvenimo skaitytojams: Beatai; Kristinai, Ingai, Gintarei, Beatai B., Helenai, Jolantai, Mindaugui, Birutei, Angelei.

Su nugalėtojais susisieksime asmeniškai.

******************************
RECEPTAI

P.S. Esant tam tikrai organizmo būklei, net vaistažolių arbatos gali pakenkti, tad norėdami išbandydami šiuos receptus, prieš tai pasitarkite su savo šeimos gydytoju.

*******************************
I vieta

Visi žinome patarlę: roges ruošk vasarą, o vežimą – žiemą. Ta pati taisyklė galioja ir imuniteto stiprinimui, nelaukiant, kada ateis rudens darganos ir virusų „sezonas“. Tačiau taip sunku kas rytą pasiryžti šaltam grūdinančiam dušui, nesinori profilaktiškai krimsti ne tik ligas, bet ir draugus atbaidančio česnako ar gerti karčias dilgėlių sultis. Vis atidėliojame panašias priemones iki „pirmadienio“. Tačiau peršalimas pirmadienio nelaukia. Todėl štai keletas paprastų patarimų iš senos, nuo laiko sudilusios močiutės užrašinės, ką daryti, kai jau užklupo pirmieji peršalimo simptomai.

1. Daug kam nelabai skanus, tačiau labai veiksmingas peršalimo gydymo būdas - lygiomis dalimis sumaišytas medus ir trintas česnakas. Ši tyrelė vartojama du kartus per dieną po valgomąjį šaukštą. Lygiai taip pat reikia ruošti bei vartoti krienų sulčių ir medaus mišinį.

2. Gydantis kosulį, slogą, norint išvalyti sinusus, reikia 3 dienas kasdien vartoti po vieną valgomąjį šaukštą šilto medaus, sumaišyto su 1/4 valgomojo šaukšto cinamono.

3. Pirmuosius peršalimo požymius padeda įveikti toks gėrimas: puodelyje pieno 10 min. pavirkite vieną valgomąjį šaukštą pankolio sėklų, pieną nukoškite ir įpilkite į jį du valgomuosius šaukštus stipraus melisos nuoviro.

4. Kovoti su peršalimu ir netgi gripu padeda ir šis receptas: citriną palaikyti karštame vandenyje 1 minutę, po to kartu su žieve smulkiai sumalti ar sutrinti trintuvu, sumaišyti su 100 g sviesto ir 2 valgomaisiais šaukštais medaus. Laikyti ir vartoti kaip ir paprastą sviestą.

5. Veiksmingiausiai peršalimą gydo liepžiedžių, gysločio lapų, raudonėlio arbatos. Moliūgų sėklų užpilas tinka nuo visų rūšių kosulio.

6. Gerklės skausmas - bene dažniausias peršalimo požymis. Gerklės skalavimas šiuo atveju yra nereikalingas dalykas, nes joks gydomasis skystis gerklų nepasiekia. Tad vos pajutę, jog balsas ima kimti, 10-15 min. palaikykite rankas nuo delnų iki alkūnių po tokiu karštu vandeniu, kokį tik galite ištverti. Vandens srovė turi tekėti nuo vidinio alkūnės linkio žemyn vidine dilbio puse. Po procedūros kruopščiai nusausinkite rankas, apsivilkite pižamą ilgomis rankovėmis, ir gulkite miegoti. Iš ryto balsas turėtų būti toks, kaip visada.

7. Jei dėl kosulio negalite užmigti, 3 arbatinius šaukštelius aguonų sutrinkite ir užpilkite stikline karšto pieno. Šiek tiek palaikykite, nukoškite ir lėtai mažais gurkšneliais išgerkite.

8. Kosuliui gydyti graikiniai riešutai sutrinami ir sumaišomi su medumi lygiomis dalimis. Vienas arbatinis šaukštelis mišinio užpilamas 100 ml šilto virinto vandens ir išgeriama mažais gurkšneliais.

9. Kosulį gydo ir svarainio sėklų nuoviras: 1 arbatinį šaukštelį nesmulkintų sėklų užpilti 300 ml verdančio vandens ir 15 min. kaitinti verdančio vandens vonelėje, po 2 val. nusunkti ir gerti po 100 ml 3 kartus per dieną.

10. Jei peršalo ir kosėja vaikas, sutarkuokite didelę svogūno galvą ir tyrę lygiomis dalimis sumaišykite su žąsies taukais. Šiuo mišiniu ištrinkite vaiko krūtinės ląstą bei kaklą, pateptas vietas apriškite šilta skara ar šaliku.

11. Nepakeičiama priemonė nuo slogos – propolio (bičių pikio) aliejus, kurį reikia lašinti į nosį po 1-2 lašus 2-3 kartus per dieną. Jis puikiai tinka ir peršalimo ligų profilaktikai - kiekvienąkart išeidami iš namų patepkite šiuo aliejumi vidines šnervių puses (tuomet prie nosies gleivinės „neprisitvirtins“ virusai). Propolio aliejus maloniai kvepia, todėl šiai procedūrai lengvai prikalbinami ir mažieji. Šiam tikslui tinka ir šaltalankių bei erškėtuogių aliejai.

12. Įsisenėjusi sloga gydoma lašinant į nosį alavijo, burokėlių ar kopūstų sultis (po 3 lašus kas 4 val.).

Dainė
******************

II vieta

Komplektas “Atstatyk mažylio sveikatą” mamos SPA centre (savaitgaliui skirta programa)

Penktadienio vakarą mažylių laukia procedūros:

"Linksmosios pėdutės" - kojyčių kaitinimas druskų vonelėje, ištrynimas spiritu, po procedūros jas reikia apauti vilnonėmis kojinėmis.

"Gargaliuojame garsiau" - gerklytės skalavimas arbatmedžio aliejumi, penki lašai pusei stiklinės vandens (neskanu labai, bet veiksminga ), patiems mažiausiems - medetku nuoviru.

“Gaivinanti česnakų arbatėlė” - du šimtai gramų vandens, penkios skiltelės česnako - pavirti penkias minutes. Gerti šiltą.

Jei gerklytė jau spėjo parausti, tuomet laukia dar viena procedūra - "Nebepasikiškiakopūsteliaudamas" t.y. kol vaikas bando ištarti šį žodį, mama greitai ant kopūsto lapo užtepa medų, o tėtis padeda uždėti ten, kur reikia - vaikui ant kaklo.

“Labanaktukas” arba “Čipolino nuotykiai”, t.y. visą naktį taikoma aromaterapijos procedūra – kambariuose padedame česnako ar svogūno .

Šeštadienio rytas

Gaivinantis sulčių kokteilis “Spalvų gama “ – (šviežiai spaustos vaisių-daržovių sultys, rekomenduojama gerti kas rytą).

Pusryčiaujame, geriame arbatą “kvėpavimas” (pankolio, kardamono, ciberžolės)

Kartojamos procedūros:

“Gargaliuok garsiau”: skalaujame gerklę arbatmedžio aliejumi arba ramunėlių, medetkų nuoviru, arba druskos tirpalu).

“Geizerių šokis” – kvėpuojame kylančiais garais, į vandenį galima įpilti ramunėlių, medetkų, druskos, eukalipto.

“Gaivinanti gydomoji arbatėlė” – aviečių arba liepžiedžių arbata.

Muzikos ir šokio terapija - “afrikiečių liaudies šokis” – ūčia ūčia haba haba - veda tėtis, kad vaikai išsikosėtų.

Pietų “sapnų karalystė”, t.y. miegas jėgoms atgauti.

Po pietų miegelio - procedūros" vėl “gargaliuojame garsiau” bei “geizerių šokis”, “gaivinanti arbatėlė”.

Vakarop, prieš miegą, visas procedūras pakartojame: “linksmosios pėdutės, “gargaliuojame garsiau”, “geizerių šokis”, bei viso kūnelio masažas, o poto “nebepasikiškiakopūsteliaudamas”, “čipolino nuotykiai”, ”gaivinanti česnakų arbatėlė”.

Sekmadienis

Viską kartojame iš pradžių (žiūrėti šeštadienio programas)

Pirmadienio rytas - ir gyvenimas vėl mielas!

Mamos SPA procedūros pritaikytos vaikams, bet tinka ir suaugusiems!

Aušra

******************

III vieta

Aš į kovą su virusais pasitelkiu ne vieną natūralų būdą:

1. Vos pradėjus perštėti gerklei, ją skalauju šilto vandens ir druskos mišiniu, arba šiltu vandeniu ir soda.

2. Skaudant gerklei ir peršalus, labai puikiai veikia kojų kaitinimas karštame vandenyje su druska, o po to reikia apsimauti vilnones kojines ir - į lovą.

3. Liepžiedžių, miško aviečių arbata labai tinka karščiuojant ar peršalus, o šalpusnių arbatą rekomenduoju gerti kosėjant.

4. Erškėtuogių arbata,nasturtės žiedų arbata, žalioji arbata su citrina (citriną galima keisti ir lietuvišku svarainiu) ir imbieru yra puikus būdas sustiprinti imunitetui ir kovoti su virusais.Taip pat geras receptas su imbieru. Reikia sutarkuoti imbiero šaknį, įlašinti citrinos ir įdėti medaus. Šitą mišinį galima gerti ir nedideliais kiekiais(po kelis šaukštus į dieną) patį vieną arba pilti į arbatą.

5. Mediniu šaukštu sutrintos spanguolės ir išmaišytos su medumi yra puikus būdas kovoti su virusais.

6. Kovojant su perštinčia gerkle labai tinka inhaliacijos su jonažolės žole, medetkų žiedais, eukalipto lapais.

7. Sustiprinti imunitetui labai tinka česnakas. Reikia nuvalyti česnako galvutę, sugrūsti ir užpilti stikline nerafinuoto aliejaus, laikyti vėsioje tamsioje vietoje. Česnakų aliejų prieš geriant sumaišyti lygiomis dalimis su citrinos sultimis, gerti po šaukštelį tris kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.Puikiai stiprina imunitetą. Sveika gerti ir virintą pieną,kuriame virė česnakas. Imunitetui stiprinti tinka ir spiritinis česnako antpilas, sutrintus česnakus reikia užpilti spiritu ir palaikyti savaitę. Tada supilti į tamsų butelį ir gerti po šaukštą su arbatiniu šaukšteliu medaus.

8. Kad neužpultų sloga, prie lovos reikia padėti supjaustytą svogūną.

9. Peršalus gerklę arba vos kylant temperatūrai naudinga gerti šiltą virtų bulvių nuovirą.

10. Ežiuolių arbata su medumi - taip pat puikus vaistas, kovojant su virusais.

Neringa

********************
Suvenyriniai "Eglės" sanatorijos prizai atiteka šių receptų autoriams:

Žmogų gydo ne tik vaistai, žolelės, sportas ar visavertė mityba. Vienas svarbiausių natūralių kovos su virusais būdų yra nuoširdus artimųjų rūpinimasis. Norintiems išvengti peršalimo ligų, reikia nesiskirti su artimais žmonėmis šaltuoju metų laiku. Geriausi gydytojai yra tie žmonės, kurie šalia mūsų. Žmogui reikia meilės, nes ji gydo. Jeigu peršalusiam artimajam ne tik paduosite vaistažolių arbatos, bet ir paglostysite, jis tikrai pasveiks daug greičiau.

Neseniai pati buvau peršalusi, bet užklupęs virusas visiškai manęs neišgąsdino, kadangi šalia buvo ir manim rūpinosi mano vyras - narsusis kovotojas prieš virusus:) Su meile ruošiami jo sumuštiniai su česnaku, vitaminas C, aviečių arbatėlė, karšti bučiniai ir mišinys iš imbiero, citrinos bei medaus veikė tiesiog stebuklingai bei, žinoma, padėjo man pasveikti. Vyro šiluma, bučiniai, meilė ir begalinis rūpestis išgydo mane kiekvienąkart, kai puola ligos. Norint būti atspariam ligoms, reikia vengti liūdesio, baimės, pavydo, pykčio ir siekti Meilės.

Gyvenimo energija, gyvenimo jėga yra MEILĖ. Meilės energija apsaugo, stiprina mūsų dvasią ir kartu gelbsti ją nuo ligų. Taigi, Meilė - pats geriausias vaistas!

Norint pasveikti, taip pat labai svarbu laikytis Minčių higienos, nes mintys veikia mūsų organizmą - arba gydo, arba žlugdo. Optimistai pasveiksta greičiau už pesimistus. Kiekviena neigiama emocija smarkiai mažina gyvenimo jėgą, o taip pat ir atsparumą įvairioms ligoms ir puolantiems virusams. Tad šypsokitės, mąstykit pozityviai ir būkite sveiki.

Na, o čia dar keletas praktiškų patarimų, kaip įveikti peršalimą ir nugalėti virusus.

Pajutę pirmuosius peršalimo požymius, pasistenkite likti namie, gerkite daug skysčių, vitamino C ir gulėkite lovoje. Gydykitės natūraliais vaistais iš gamtos: čiobrelių, ramunėlių ar imbierų šaknų arbata su citrina, karštu pienu, paskanintu medumi. Jei turite natūralių sodo uogienių, pasidarykite aviečių, serbentų arbatos. Išvirta iš liepžiedžių arbata mažina kūno temperatūrą, nes skatina prakaitavimą ir didina organizmo atsparumą.

Labai gerai virusus sunaikina toks mišinys: 1,5 l karšto vandens ištirpinkite 1 g vitamino C, įberkite šaukštelį rupios valgomosios druskos ir supilkite vienos citrinos sultis. Gerai suplaktą mišinį išgerkite per dieną.

Taip pat reikia valgyti daug vaisių, šiltai rengtis, valgyti daug česnako, daržovių, imbiero ir citrinos. Seksas taip pat padeda įveikti peršalimą ir gripą. Skaičiau, kad jei seksu užsiimama 1 ar 2 kartus per savaitę, imunitetas sustiprėja maždaug triskart.

Dažniau juokitės (juokas organizme suaktyvina apsaugą nuo ligų sukėlėjų) miegokite ne mažiau kaip 8 valandas, mylėkite, mylėkitės, klausykitės patinkančios muzikos, išmokite džiaugtis gyvenimu. Būkite linksmi, nes gera nuotaika atbaido bacilas ir virusus!

Beata K.

********

Liga yra organizmo pranešimas, kad reikia pailsėti ir skirti daugiau dėmesio sau. Todėl pajutusi pirmuosius peršalimo požymius, aš skubu save palepinti: išsimaudyti karštoje vonioje (galima įpilti eterinių aliejų, tai pravalo kvėpavimo takus); ramybėje, išjungus TV ir kompiuterius susisupti į antklodę ir išgerti didelį puodelį juodos stiprios arbatos su medumi (nemėgstu visokių žolių); jei įmanoma, pasiimti laisvą dieną ir ją visą praleisti lovoje (galima su knyga). Stiprus ir pailsėjęs organizmas pats įveiks bet kokias negandas.

Kristina

*********

Keli praktiški ir trumpi patarimai (kad nenusibostų skaityti):

1. Jei skauda gerklę, į arbatą reikia įberti sėmenų, kad jų gleivės suteptų gerklę (sėmenys turi priešuždegiminių savybių).

2. Šalpusnių lapai lengvina atsikosėjimą, mažina uždegimą, skystina skreplius ir skatina jų išsiskyrimą, tad labai veiksminga šalpusnių lapų arbata.

3. Jei kamuoja sloga, 3–4 kartus per dieną į nosį lašinti po 4 lašus šviežių burokų sulčių.

4. Obuolių actas gelbsti pakilus temperatūrai. Actą sumaišyti su vandeniu santykiu 1 su 3 ir sušlapinti kelias popierines servetėles. Jomis apvynioti blauzdas ir šiltai užsikloti.

5. Pajutus pirmuosius peršalimo ar gripo simptomus, atsiradus užkimimui, prasidėjus kosuliui naudinga gerti morkų sultis su medumi.

Paprasta, bet veiksminga, tad būkime sveiki!

Angelė

********
Mano močiutė yra tikra natūralios medicinos žinovė, tad nuo vaikystės esu gydoma alijošiumi, česnaku, citrina, taurėmis, etc. Išaugau su stipriu imunitetu ir sveiku požiūriu į sveikatą, nes vaistų beveik nenaudoju.

Svarbiausia rudenį vykdyti prevencinį sveikatos žolelėmis palaikymą ir nelaukti, kol liga ateis ir tuomet pulti gydytis, nes žolelės stebuklingai per dieną nepadeda.

Nuo vaikystės buvo privaloma kasdien suvalgyti bent po skiltelę česnako. Galima jį dėti į patiekalus. Tik būtina supjaustyti, o neišspausti - taip prarandamos geriausios česnako savybės. Svarbu taip pat vartoti šiltą, skystą maistą. Todėl nuo vaikystės buvome pratinami pietums suvalgyti sumuštinį: duona, sviestukas, česnakas bei silkė, o po to šiltos skanios sriubos, galima aštresnės. Ir sotu, ir labai sveika. Karšta sriuba paleidžia nosį, atrodo, ir nesergi, o rudenį, žiemą visuomet yra snarglių, svarbu juos išsivalyti.

Alavijas puošia mano palangę. Be to jis tinka lašinti į nosį, jei ji užsikimšusi. Rekomenduoju veido procedūroms. Kvėpavimui palengvinti geriausios yra inhaliacijos, kurių nuo vaikystės nemėgstu ir darausi kraštutiniu atveju: ypač gerai neskustos bulvės; po to jas karštas įvynioti į kokias servetėles ir uždėti ant nosies iš abiejų pusių.

Krienai – nusipirkti iš kokios močiutės turguje – iš parduotuvės niekam tikę, įdėti į stiklainį, galima dar supjaustyti imbiero ir kvėpuoti. Kiek žinau, krienai yra veiksmingi kaip antibiotikai, tad svarbu jais nepamiršti pagardinti maistą.

Čiobrelis + aviečių lapai + mėlynių lapai (viskas rinkta miške) – geriausia arbata sergant, kuo daugiau ir kartais profilaktiškai, be to, skanu. Pagardinti medumi.

Šalavijas (paprasta užauginti ant palangės) – užpilu džiovintą šalaviją ir skalauju gerklę, jei ateina peršalimas. Taip pat veiksminga skalauti tiesiog su druska. Spanguolės, citrinos, svogūnai – irgi būtina vartoti, ir kuo daugiau.

Mano atradimas: imbieras, sutarkuotas su citrina, valgyti tą košelę tiesiog šaukštais.

Medus su juoduoju ridiku – geriausia priemonė nuo kosulio. Netgi jei jis įsisenėjęs – tikrai padės, vyro patikrinta. Reikia išpjauti ridiko vidų (labai skanu sudėti į salotas), o vidų užpilti medumi. Palaikyti parą ir vartoti kelis kartus per dieną po šaukštelį. Veikia po pirmos dienos. Kosulys paūmėja laikinai, o po to visai praeina.

Svarbiausia neperdozuoti natūralių priemonių, nes jei vartojama per daug ar per dažnai, jos netenka savo gydomųjų savybių. Ypač venkite duoti antibiotikų vaikams, jie labai silpnina imunitetą.

Tokie būtų mano gydymosi būdai, bet svarbiausia: vasarą bėgioti basomis po pievas, valgyti šviežias uogas iš miško, daržoves iš daržo, maudytis ežeruose – taip stiprinsite savo imunitetą ir tinkamai pasiruošite šaltajam sezonui.

Beata B.

*********
Kažkur skaičiau kad bet kokią ligą nulemia protas. Taigi norint nesirgti, reikia būti visada geros nuotaikos! Daugiau pozityvo ir busite sveiki. Teigiamos emocijos daro stebuklus... Išmokite džiaugtis gyvenimu, išmokite atleisti, išmokite būti optimistai.

O imunitetui stiprinti siūlau porą receptų:

Imunitetui stiprinti: imame 3-4 citrinas, 1-2 puodeliai graikinių riešutų, 300 g džiovintų abrikosų, 300 g razinų, 3-4 šaukštai medaus.

Citrinas iš anksto nuplauname, supjaustome ir pašaliname sėklas. Viską sumalame su mėsmalę išskyrus medų. Dedame į masę medų ir išmaišome. Sudedame į stiklainius ir laikome šaldytuve.
Rytą pradedame šaukštu šio mišinio.

Spanguolės - tiesiog vitaminų bomba. 1 dalis citrinų,1 dalis spanguolių, 2 dalys medaus. Citrinas ir spanguoles sumalame su mėsmale, dedame medų, išmaišome, sudedame į stiklainius. Valgome kasdien, ryte ir vakare po valgomąjį šaukštą. Laikome šaldytuve.

Imunitetui stiprinti labai tinka žiedadulkės. Valgome po arbatinį šaukštelį žiedadulkių ryte ir vakare.

Dar vienas labai geras ir skanus mišinukas imunitetui stiprinti: 0,5 kg spanguolių (pertriname), graikinių riešutų branduolių puodelis, 2-3 žali obuoliai su žievelės (supjaustome). Viską sudedame į puodą, įpilame 0,5 puodelio vandens ir dedame 0,5 kg cukraus. Kaitiname ant mažos ugnies, kol užvirs. Po to sudedame į stiklainius. Valgome po 1 šaukštą ryte ir vakare. Ir skanu, ir sveika.

Helena

*********

Rašydama komentarus, prisiminiau vienos pagyvenusios žolininkės, iš kurios įsigydavau žolelių nuo įvairių negalavimų, žodžius, kuriais ji visada mane "pasitikdavo": "Vaikeli, kodėl tik dabar atėjai, kai liga jau padarė savo piktą darbą?"

Juk Dievas yra nuostabiai pasirūpinęs žmogumi, ir yra sukūręs žolelę kiekvienai ligai gydyti ir net žolelę kiekvienos ligos prevencijai. Tik reikia pradėti rūpintis savimi dar nesusirgus, o susirgus - gydytis, tai tas pats kaip medų per stiklainį laižyti.

Kad neperšaltum ir nesusirgtum, ir kad virusai liktų it musę kandę, pirmiausia reikia organizmo imunitetą stiprinti. O šiam reikalui geriausia vonia iš šviežių eglės spyglių.

Vonia organizmui stiprinti. Iš šviežių eglės spyglių, žalių kankorėžių, šakelių pasigaminti ekstrakto: 1,5 kg žaliavos užpilti karštu vandeniu, kad gerai apsemtų, pavirti ant mažos ugnies,12 valandų palikti, kad pritrauktų. Į vonią pilti 750 gramų ir pagulėti 10-15 min.

Užpilas gerklei skalauti. O profilaktiškai gerklei praskalauti ir virusams nugalėti labai naudingas toks užpilas: 40 g eglės kankorėžių (susmulkintų) užpilti 200 g verdančio vandens, 30 min. kaitinti ant silpnos ugnies, nukošti. Turi susidaryti 200 gramų užpilo (jei užpilo nukošus yra mažiau, reikia pripilti karšto virinto vandens).

Inga

*******

Vaistažolės ir vaisiai (lietuviški iš savo sodo)
Imbieras ir inhaliacijos
Ridikas (juodasis)
Užpilai (vandeninės ištraukos)
Svarainių sultys
Arbatos (įvairiausios)
Medus
Svogūnai

Sultinys (natūralus iš naminės vištienos)
Taukai (barsuko arba švieži ir nesūdyti kiaulių)
Oras (grynas)
Pienas(karštas)ir karšta pirtelė!

Gintarė

*********

Įveikti virusines ligas padeda granatų sultys, kurios pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. Reikia kiekvieną dieną išgerti po 2 stiklines granatų sulčių. Taip pat reikėtų daugiau ilsėtis, reguliariai vėdinti patalpas, dažnai plauti rankas su muilu, ypatingą dėmesį skirti mitybai, naudoti daugiau produktų, stiprinančių imuninę sistemą ir taip padedančių kovoti su įvairiomis infekcijomis (česnaką, imbierą, ežiuolės preparatus, gyvų naudingųjų bakterijų preparatus, bičių produktus (pvz.: medų bei propolį, kuris iš bičių produktų yra geriausias imunostimuliatorius).

O pabaigai, rūpinkimės savo sveikata kasdien, o ne tik tada, kai pajuntame pirmuosius peršalimo požymius, kai pasijuntame blogai. Stiprinkime savo organizmą, neleiskime nusilpti.

Paprasta tiesa - jei patekęs virusas organizme neranda tinkamos terpės, jis nesidaugina ir žmogus nesuserga. Tad būkime sveiki.

Jolanta

*********

Įveikti virusus gali, jei pastangų bent kiek dedi:
Vaistažolių arbatos šiltos ir medus,
Česnakas, nors ir jis nėra saldus.
Šermukšnių uogų prisiskint nepatingėkim,
Erškėtuogių ir šaltalankių uogų visada turėkim.
Netgi stiklinę morkų sulčių su medum jei gersim,
Tai kosulio, kuris kankina peršalus, kaipmat neteksim.
Ežiuolės produktus vartokime, imbierą,
Ir gripo, peršalimo požymių tiesiog nebėra...

Mindaugas

*********
Ji pabučiuodavo man į smilkinius, tuomet kojas apmaudavo vilnonėmis kojinėmis, atnešdavo mūsų abiejų skintų liepžiedžių arbatos ir atsisėdusi ant lovos krašto paskaitydavo dar negirdėtą pasaką... Aš sveikdavau su kiekvienu jos verčiamu knygos lapu... Šiandien jau nebėra mano pirmojo Angelo žemėje, bet yra kitas žmogus, kuris man susirgus taip pat bučiuoja į smilkinius, įpila karšto vandens į dubenį su druska, išėjęs į darbą parašo trumpą SMS: "Kaip tu?" Tuomet supranti, kad labiau nei vaistai padeda tie, kuriuos myli ir kurių mylima esi... Aš gydausi tikėjimu, jausmais ir žmogumi...

Birutė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)