Kūčių vakarą TV3 pakvies gražiausius Lietuvos balsus pavakaroti prie brolio Astijaus ir Aurelijos Razmarataitės stalo. Šis koncertas gruodžio 14-ąją bus filmuojamas „Multikino” salėje. Na, o sausio 6-ąją šventinių renginių maratoną karūnuos Trijų karalių koncertas - eisena, kuri nesuks iš tradicinio kelio, bet kartu demonstruos modernų pulsą. Šis muzikinis paradas taip pat finišuos koncertu „Ozo” aikštėje.

Šventinius renginius, kurie išsiskirs kokybe ir novatoriškais sprendimais, sostinėje organizuoja kūrybos namai “Elitaz”, kaip tik minintys 5-erių metų veiklos sukaktį. “Užuot šia proga rengę kokius nors baliukus, nusprendėme sukurti masines, gražias, nemokamas šventes, kuriomis galėtų pasidžiaugti šimtai tūkstančių žmonių”, - sakė kūrybos namų prodiuseris Gediminas Jaunius.

Artimiausias kūrybos namų renginys – Kalėdų dvasios paskleidimo koncertas - įvyks jau šį penktadienį, gruodžio 3 d., 19 val. aikštėje prie prekybos ir pramogų centro.

„Čia startuos TV3 iniciatyva, raginanti išplėsti gerumo ribas. Toks skatinimas vyksta per kiekvieną Adventą. Štai ir vakar bažnyčioje kunigas ragino padaryti kokį nors gerą darbą. Mes taip pat skatinsime žmonių pasiryžimą, pasižadėjimą išplėsti savo gerumą, - pasakojo G.Jaunius. - Prie šios akcijos prisideda visas būrys scenos įžymybių: Violeta ir Vilius Tarasovai, Rūta Ščiogolevaitė, Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis, „69 danguje”, YVA, Birutė Dambrauskaitė, Atlanta, „InCulto”, „Junior”, kalėdinio koncerto vedėjai - Jurgita Jurkutė, Edita Užaitė, Ineta Stasiulytė ir Vytautas Rumšas, TV3 veidai: Giedrius Savickas, Renata Šakalytė ir gausybė kitų eterio veidų.

Akcijos idėja paprasta – kasmet šventiniu periodu darant gerus darbus artimiesiems derėtų atsigręžti ir į tuos, kurie gyvena netoliese, tačiau lig šiol pristigdavo dėmesio.

„Nereikia ieškoti Kalėdų gerumo kažkur Afrikoje. Užtenka apsidairyti ir pamatyti, kas yra šalia. Aš vis kartoju pavyzdį apie kaimynę: galbūt gyveni daugiabutyje ir žinai, kad šalia yra vienišas, senas žmogus, bet nerandi nei pareigos, nei progos pas jį užeiti. Kaip tik dabar tiktų iškepti ar nupirkti pyragą ir pasibelsti pas tą močiutę, pasveikinti ją su ateinančiomis Kalėdomis. Manau, kad tai – visiškai neskausmingas išplėsto gerumo pavyzdys, kuris jai suteiks laimės”, - svarstė G.Jaunius.

Atviroje prekybos centro aikštėje rengiamas koncertas, prodiuserio prognozėmis, nestokos žiūrovų, net jei spaus šaltukas.

„Visų pirma, renginys truks mažiau nei dvi valandas. Antra, kuo daugiau žmonių susiglaus pečiais, tuo bus šilčiau. Tiesa, koncerto vedėjoms šįkart kaip reikiant pasisekė – jų pečius scenoje šildys prabangūs kailiniai. Kai kurių kaina viršys net 100 tūkst. litų sumą, todėl juos lydės apsauga“, - atskleidė G.Jaunius.

Žiūrovus šildys pakili atmosfera ir netikėtumų pilna programa: scenarijų kuria rašytoja Arina Šnaider. Kūrybos prodiuseris Šarūnas Kirdeikis ir vėl žada daugybę masinių scenų, pakabinimų ant lynų, skraidymų.

„Scenografijoje, kuri kone trijų aukštų, nevengėme asimetrijos, kuri, tikime, renginiui suteiks išskirtinumo. Charakteringas dekoracijų aspektas – prekybos centro laiptai, kuriuos integravome į dviejų scenų ansamblį ir drauge su scenos dailininkais Edita Valaite bei Žilvinu Aleksandravičiumi nuspalvinsime naujomis spalvomis. Pagrindinė ovali scena atrodys tarsi užpustyta, su didžiuliu, aukštu stogu, iš čia “šaus” laiptai į antrąjį aukštą. Kaip ir dera tokia proga, scenoje bus gausu įvairių žiburių – drauge su talentingiausiais Lietuvos šviesos dailininkais rengiame subtilų, tačiau įsimenantį, muzikos ir šviesos reginį. Programoje numatėme ir juokingų dalykų, kurie visus išvers iš veltinių, ir jaukių, jautrių epizodų. Beje, esame ypač laimingi, kad niekam iš mūsų nereikės vaidinti Kalėdų senelio, nes jį turėsime tikrą – į koncertą atvyks ir Kalėdų eglę iškilmingai įžiebs lietuviškasis Kalėda...”, – pasakojo Š. Kirdeikis.

Tęsiant šventinių renginių maratoną, gruodžio 14-ąją prekybos ir pramogų centro kinoteatre įvyks Kūčių koncerto filmavimas. Tąkart prie ilgo, bendro stalo susės gražiausi Lietuvos balsai. Čia stulbinančiai suskambės specialiai koncertui paruoštos pasaulinio garso ir savos, lietuviškos Kūčių vakaro giesmės bei dainos. Koncerte dalyvaus gospelo choras „Sounds in G”, žvaigždės instrumentalistai ir tie, kurie visada žavi dainuodami gyvai. Programos meno vadovė - Rosita Čivilytė.

„Šiam muzikiniam vakarui esame paruošę nestandartinę vizualizaciją: bus ne tik žvaigždžių stalas, bet ir kelių pakopų scenografinė konstrukcija, kuri koncerto metu turėtų išlaikyti ir dinamiškumą, ir intrigą. Taip pat šiame koncerte itin svarbų vaidmenį atliks vaizdo projekcijos, - išdavė „Elitaz” prodiuseris.

Tie, kuriems nepavyks išgirsti žvaigždžių giesmių gyvai - galės ramiai pasižiūrėti koncertą per TV3.

„Mes juk jį ir rengiame visiems Lietuvos žmonėms. Todėl raginsime Kūčių vakarą susėdus prie bendro stalo įsijungti TV3, drauge su skambiausiais balsais sugiedoti „Tyli naktis”. Labai norime, kad šiemet žmonės, sėdėdami prie šventinio stalo išgyventų kitokį jausmą, nei žiūrėdami kokį nors įprastą foninį koncertą. Norime, kad įsijungus TV3 televiziją namus užplūstų toks pat jaukumas, kaip užsidegus židinį. Todėl Kūčių vakaro koncerto vedėju pakvietėme brolį Astijų ir visų pasiilgtą šiltos širdies televizininkę A.Razmarataitę. Brolis Astijus ateina lyg ir su misija dabartinei kartai šiek tiek padėti susigaudyti, kas yra tie “plotkeliai” ir ką su jais veikti...”, – kalbėjo G. Jaunius.

Kūrybos namai “Elitaz”, drauge su Vilniaus miesto savivaldybe bei kalėdinius renginius sostinėje rengiančiais organizatoriais ketina išplėsti Trijų karalių muzikinę eiseną. Sausio 6-ąją ji tradiciškai pajudės nuo Aušros vartų.

„Pirmoji eisenos kulminacija įvyks Rotušės aikštėje, o nuo čia link prekybos centro aikštės pradės kelionę trys mobiliosios scenos - atviri, muzikiniai sunkvežimiai, simbolizuosiantys tris karalius. Vilniaus gatvėmis jie važiuos keletą valandų. Turėsime tokį šventinį karnavalą-paradą“, - kalbėjo G.Jaunius. - Šio renginio programą taip pat kuriame atsižvelgdami į tradicijas ir tikrąją švenčių prasmę, tačiau kartu siekiame, kad visa tai būtų šiek tiek netikėta ir naujoviška.”

Per Tris karalius finišuos ir kalėdinės iniciatyvos „Išplėskime gerumo ribas” filmukų konkursas: žmonės kviečiami ne tik nuoširdžiai daryti gerus darbus, bet juos taip pat užfiksuoti - susukti 1 min. filmukus, juos nuo gruodžio 3 dienos bus galima rasti internete, tarsi po Kalėdų eglute palikti ir... laukti staigmenų!

Devyni įdomiausi, labiausiai akcijos koncepciją atitinkantys filmukai bus parodyti TV3 kalėdiniame koncerte. Vėliau internetiniu balsavimu iš jų bus išrinkti trys patys geriausi. Autoriai sausio 6-ąją bus paskelbti gerumo karaliais ir pakviesti važiuoti per miestą scenose ant ratų drauge su garsiausiais šalies muzikantais. Ir tai dar ne viskas... Bet tegul lieka šiek tiek siurprizų, juk Kalėdos – toks metas!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją