Kaip DELFI pasakojo Marijampolės pataisos namų direktorius Tadas Klusevičius, žmogžudystė įvykdyta trečiadienį. Pasak direktoriaus, du nuteistieji susipyko, vienas kitą išvadino kaliniams itin įžeidžiais žodžiais (gaidys ir pan.), tada įžeistas atsinešė peilį ir smogė oponentui.

Žudikas (kalintis irgi už žmogžudystę) savo kaltės neneigia, viską prisipažįsta. Nužudytojo Jonavos gyventojo palaikų nepaėmė nei motina, nei sesuo. Tad jį teko palaidoti Marijampolėje valstybės lėšomis. Ir žudikas, ir jo auka, pasak T. Klusevičiaus, - jauni vyrai, dar nesulaukę 30-ies.

O ketvirtadienio naktį tuose pačiuose pataisos namuose nusižudė 33 metų klaipėdietis. Ant spintelės jis paliko atsisveikinimo laišką tame pačiame būryje kalinčiam broliui, nuėjo į dušą ir, žiūrėdamas į veidrodėlį, skutimosi peiliuku persipjovė miego arteriją.

Jis buvo nuteistas už žmogžudystę ir už dalyvavimą riaušėse Pravieniškių pataisos namuose. T. Klusevičiaus duomenimis, maždaug prieš trejus metus jam buvo skirta 17 metų laisvės atėmimo bausmė. Pataisos namų darbuotojai jį apibūdino kaip piktą ir agresyvų žmogų.