Tarybos narius nustebino pinigų suma, kurios neva pareikalavo programos sumanytojai.

„Rūbai, apavas, transporto paslaugos, administratoriaus honoraras, choro vadovo honoraras, choreografo honoraras, rūbų dizainerės honoraras, atlyginimai už choristų darbą, administravimo išlaidos. Visa tai susumavus gaunasi – dabar neišsigąskite – 95 tūkst. litų“, - pristatydamas Raseinių rajono tarybos nariams iš televizijos gautą komercinį pasiūlymą sakė tarybos narys Linas Dargevičius. Jis nusistebėjo, kad komercinio projekto išlaidos užkraunamos meninės programos dalyviams.

„Iš pradžių buvo kalbama apie 40 – 50 tūkst. litų sumą. Buvo aiškinama, kad dalyvavimas projekte garsins savivaldybę ir panašiai. Bet aš abejoju, ar tam reikalui verta skirti beveik 100 tūkst. litų. Jeigu mes tokius pinigus turime, gal atiduokime juos kultūros darbuotojams, gal tvarkykime kultūros namus“, - svarstė Raseinių rajono savivaldybės meras Petras Vežbavičius.

Jis pasiūlė šio klausimo svarstymą atidėti, tačiau choro „Šatrija“ vadovas Gražvydas Jegnoras paaiškino, kad tai neįmanoma. „Organizatoriai laukia skubaus atsakymo, jis turi būti duotas šiandien. Jie turi skylę, kurią reikia užpildyti“, - kalbėjo choreografas.

Prieš miesto choro dalyvavimą televizijos projekte balsavo visi posėdyje dalyvavę rajono tarybos nariai.

TV3: nieko iš savivaldybių nereikalaujame

„Chorų karų“ organizatoriai pasipiktino G.Jegnoro teiginiais. „Jokia sąmata nei savivaldybei, nei laidos dalyviams pateikta nebuvo. „Chorų karuose“ kviečiami dalyvauti įvairūs miestai, savivaldybių teprašome padengti transporto išlaidas, kad chorai galėtų atvykti į laidą. Visa kita apmokama projekto organizatorių“, - stebėjosi Rima Olberkytė-Stankus, TV3 Viešųjų ryšių vadovė. Anot jos, savivaldybės gali laisvanoriškai paremti chorus, jei mano, kad ši parama padės jiems geriau pasirodyti.

„Įdomiausia, kad tuomet, kai Raseinių mišraus choro „Šatrija“ dalyvavimas buvo svarstomas miesto Rajono taryboje, jau buvo aiškus galutinis „Chorų karų“ dalyvių sąrašas ir „Šatrijos“ tarp jų nebuvo“, - pasakojo R.Olberkytė-Stankus. – „Labai viliuosi, jog choro vadovas, prisidengdamas laidos prodiuserių ir TV3 vardu, neketino išsireikalauti sau finansavimo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją