P. Stankero straipsnyje rašoma: „Svarbu ir tai, kad Niurnbergo procese teisinį pagrindą įgavo legenda apie 6 mln. neva nužudytų žydų, nors iš tiesų teismas neturėjo ne vieno A. Hitlerio pasirašyto dokumento apie žydų naikinimą (šio dokumento, jeigu jis egzistavo, iki šių dienų niekas nerado, nors pažadėta net milijono dolerių premija)“.

P.Stankeras neteko darbo

„Apgailestauju dėl šio straipsnio autoriaus P. Stankero asmeninių istorijos interpretacijų, kurios neturi nieko bendra su Vidaus reikalų ministerijos pozicija žydų genocido atžvilgiu, – užsienio šalių ambasadoriams adresuotame laiške rašo ministras R. Palaitis. – Aš asmeniškai šių metų lapkričio 1-2 dienomis lankiausi Izraelyje ir Jeruzalėje esančiame Yad Vashem Holokausto aukų memoriale padėjau vainiką, taip išreikšdamas savo bei atstovaujamos institucijos pagarbą šios valstybės aukų atminimui“.

Atsižvelgdamas tai, kad straipsnio autoriaus reiškiami žydų tautą įžeidžiantys istorinių įvykių vertinimai meta šešėlį ant institucijos, kurioje jis dirba, ministras R. Palaitis paprašė P. Stankerą įvertinti, ar jo išsakyti teiginiai suderinami su valstybės tarnautojo etika.

Ketvirtadienį P. Stankeras įteikė prašymą atleisti jį iš darbo.

DELFI primena, kad P. Stankero nuomonė susilaukė griežtos europarlamentaro Leonido Donskio kritikos.