„Tarpinstitucinių projektų įgyvendinimas įprastai juda sunkiai, tačiau šio projekto pradžia teikia vilčių“, - ministerijos pranešime teigė vidaus reikalų viceministras Gintaras Steponas Vyšniauskas.

Ministerija teigia, kad įdiegus sistemą, gyventojui, sumokėjusiam baudą, nebereikės pateikti mokėjimo kvito atitinkamai institucijai. Ministerija taip pat teigia, jog bus skatinamas savanoriškas baudų mokėjimas.

„Pavyzdžiui, mokant baudą nedelsiant - sumažinti baudos dydį“, - tikina ministerija.

Tikimasi, kad sistema paspartins keitimąsi informacija apie sumokėtas ar nesumokėtas baudas tarp policijos, Valstybinės mokesčių inspekcijos, teismų ir antstolių. Anot Policijos departamento, taip pat turėtų sumažintų atvejų, kai antstoliai kreipiasi į baudas jau sumokėjusius asmenis.

Administracines baudas šiuo metu skiria ir išieško apie 80 institucijų, neįskaitant pavaldžių įstaigų, kiekviena iš jų taiko skirtingas administravimo ir išieškojimo procedūras, ir Policijos departamento pateikta statistika rodo, jog realiai išieškoma tik 40 proc. visų baudų, rašoma projekto aprašyme.

Ministerijos duomenimis, policijos pareigūnai už įvairius eismo taisyklių pažeidimus kasmet skiria apie 0,5 mln. baudų, už 111 mln. litų.

Projektui skirta Europos Sąjungos parama pagal Vyriausybės patvirtintos Ekonomikos augimo veiksmų programos „Informacinė visuomenė visiems“ dalį „Elektroninės valdžios paslaugos“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją