Turbūt pastebėjote, kad atšilus orams jūsų oda nustoja spindėti ir tampa riebesnė. Kartais ją išberia, nusvilina pavojinga pirmoji saulutė, atsiranda šerpetojančių plotelių.

Pavasarį suskystėja toksinai ir organizmas stengiasi atsikratyti visų teršalų. Oda gali tapti riebesnė arba labiau linkusi į išbėrimus.

Norėdami padėti organizmui apsivalyti, valgykite daug saldžių sultingų vaisių. Maisto poveikis odai būna didesnis prieš saulėlydį, todėl ir vaisius suvalgykite iki jo. Maistą galite skaninti ir tokiais prieskoniais kaip kalendra, kmynai, kurkuma, pankolis. Jie padės sureguliuoti virškinimą ir išvalys odą.

Reguliariai darykitės masažą. Įsitrynę aliejumi, palaukite 20 minučių, o tada nusiprauskite šiltu vandeniu. Kartu su juo iš organizmo išplausite toksinus. Kad oda būtų skaisti ir jaunatviška, naudokite atjauninantį aliejų.

Oda – organizmo veidrodis. Ji spindės ir švytės tik tuomet, kai organizmas bus švarus. Nusipirkite švelnią, bet efektyvią iš žolelių pagamintą priemonę, valančią kepenis. Kepenų būklė atsispindi odoje, nes išbėrimai atsiranda tada, kai toksinais užteršiamos kepenys.

Kad oda būtų sveika, turi nepriekaištingai funkcionuoti ir šalinimo sistema, nes ji atlieka pagrindinį vaidmenį teršalų šalinime. Nepamirškite gerti daug vandens – jis padės išplauti nešvarumus. Tinka gurkšnoti karštą vandenį.

Naudokite natūralias odos priežiūros priemones, kurios padeda pašalinti toksinus ir pasižymi maitinančiomis savybėmis. Jei pavasarį neišvalysite organizmo, vasarą padidės odos jautrumas saulei ir atsiras dar daugiau išbėrimų.

Kadangi pavasarį per odą šalinami visi organizmo toskinai, labai svarbu nenaudoti jokių priemonių, galinčių užkimšti poras. Naudokite tik natūralius drėkinančius preparatus, kurie neriebina ir palieka poras atviras. Puiku, jei ši priemonė bus taip pat skirta neutralizuoti oksidantus, atstatyti odos elastingumą.

Pavasarį leiskite odai atsigauti. Organizmui išsivalius nuo toksinų, oda taps jauna, lygi ir spindinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją