Komiteto sprendime taip pat minima būtinybė konfiskuoti šių asmenų turtą užsienyje. Sankcijas siūloma taikyti maždaug 60 Rusijos pareigūnų. Apie tai dienraščiui „Echo Moskvy“ pranešė „Hermitage Capital“ bendrovės atstovai.

„Vienbalsiai Užsienio reikalų komiteto narių priimta rezoliucija dėl vizų ir ekonominių sankcijų skyrimo parodo visų Europos teisės aktų leidėjų bei ES valstybių narių bei politinių partijų vienybę remiant šias priemones. Tai mūsų bendrų vertybių išraiška žmogaus teisių ir laisvių apsaugos atžvilgiu ir patvirtinimas, kad šios vertybės nėra tušti žodžiai, ir kad tarptautinės konvencijos principų dėl kankinimų draudimo, turėtų būti laikomasi visose Konvencijos Šalyse“, - rezoliuciją pakomentavo EP Žmogaus teisių pakomitečio pirmininkė Heidi Hautala.

Ši teisės aktų leidybos iniciatyva sekė po analogiškos priemonės, kurios ėmėsi JAV įstatymų leidėjai, pristatę įstatymo projektą „Teisingumas Sergejaus Magnitskio atžvilgiu – 2010 m. teisės aktas“.

Įstatymo projektas Kongresui buvo pateiktas rugsėjo 29 d. „Praėjus beveik metams po S.Magnitskio mirties, pagrindiniai šio nusikaltimo dalyviai ir toliau užima pareigas Rusijos valstybės tarnybose. Tapo akivaizdu, kad norėdami pasiekti bent kažkiek teisingumo, privalome imtis savų priemonių JAV“, - sakė vienas įstatymo projekto iniciatorių, senatorius Benjaminas Cardinas.