Lenkijos deputatas Michalas Kaminskis neseniai paskelbė pasitrauksiantis iš Lenkijos Teisės ir teisingumo partijos, kuri yra antra pagal dydį ECR grupė po Didžiosios Britanijos konservatorių partijos. Tikėtina, kad Parlamento nariai aptars M.Kaminskio pirmininkavimą šiandien susitikimo metu Strasbūre.

Kaip praneša „EUobserver“, parlamento šaltinių duomenimis, M.Kaminskis gali išlaikyti pirmininko postą, tačiau vidiniai konfliktai kyla dėl tolimesnio varžymosi su Jungtinės Karalystės Tories partija, kuri jau anksčiau susilaukė kritikos dėl Europos partnerių pasirinkimo.

„Negali būti jokių kalbų apie M.Kaminskio nušalinimą, nes nėra reglamentų įgalinančių tai padaryti. Absoliuti dauguma (28 europarlamentarai) galėtų jį pašalinti iš partijos, tačiau tai mažai tikėtina“, - pranešė šaltinis.

M.Kaminskis teigia, kad Lenkijos Teisės ir teisingumo partiją nusprendė palikti dėl pastarosios pasikeitusių pažiūrų – partija pradėjo šlietis prie dešiniųjų.

„Nesutinku, kad mano partijai darytų poveikį ir ją valdytų dešinieji. Man nebepriimtina Teisės ir teisingumo partijos pasirinkta kryptis, todėl nusprendžiau atsiskirti“, - praėjusią savaitę sakė M.Kaminskis.