Pranešimuose iš Maskvos teigiama, kad visiems keturiems pavyko išsigelbėti. Lėktuvas iš Rusijos aviacijos dispečerių radarų dingo sekmadienį 6 val. 30 min. (4 val. 30 min. Lietuvos laiku). Spėjama katastrofos vieta - 100 km į šiaurės rytus nuo Terpenijės kyšulio (Sachalinas), patikslino Vyriausioji Sachalino srities nepaprastųjų situacijų valdyba.

Šveicarų gamybos lėktuvas "Pilatus PC-12", 9 val. 12 min. vietos laiku (2 val. 12 min. Lietuvos laiku) pakilęs iš Hokodatės miesto, pietinėje Hokaido salos dalyje ir skridęs į rytų Rusijos Magadano miestą, pasiuntė gelbėjimo signalą, pranešė Japonijos pakrantės apsaugos pareigūnas.

"Mes manome, kad lėktuvas nukrito į Ochotsko jūrą", - sakė pareigūnas. Japonijos gelbėjimo lėktuvas apieškojo teritoriją jūroje maždaug 300 kilometrų į šiaurės rytus nuo Južno Sachalinsko, kurioje, kaip manoma, sudužo lėktuvas.

"Iš gelbėjimo lėktuvų negavome jokių pranešimų", - sakė Japonijos pareigūnas. "Lėktuvas turėjo grįžti iš nelaimės vietos pasipildyti kuru, tačiau ten buvo pasiųsti trys gelbėjimo laivai", - sakė jis.

"Mes keičiamės informacija su Rusija, tačiau iš jų gerų naujienų neišgirdome, - sakė jis. - Dabar mes darome viską ką galime, nes vis dar yra galimybė, kad jie gyvi". Kitas pakrantės apsaugos pareigūnas pareiškė: "Yra keletas pranešimų, kad keleiviai yra gyvi ir yra plauste, tačiau kol kas mes jų negalime patvirtinti".

Naujienų pranešimuose iš Maskvos teigiama, kad dingusių JAV piloto ir trijų Japonijos piliečių taip pat ieško ir Rusijos gelbėtojai. Pasak agentūros "Interfax", nepatvirtintais duomenimis, visi lėktuvu skridę žmonės gyvi ir yra gelbėjimo plauste Ochotsko jūroje, už 300 km į šiaurės rytus nuo Južno Sachalinsko.

Nelaimės rajone 600 m aukštyje patruliuoja pasieniečių lėktuvas. Matomumas šiame rajone ribotas, tik 2 kilometrai, į nelaimės zoną skuba sraigtasparnis Mi-8 su gelbėtojai. Vėliau į gelbėjimo operaciją įsijungė dar šeši rusų laivai.

Pasak Japonijos transliuotojų korporacijos (NHK) netoli įvykio vietos skridęs krovininis lėktuvas gavo pagalbos prašymą iš nedidelio lėktuvo: "Sustabdę variklį, mes leidžiamės".

Sachalino srities vyriausiosios civilinės aviacijos ir nepaprastųjų ministerijų informacija, paskutinį kartą nelaimės signalą iš šio lėktuvo 13 val. 45 min. vietos laiku užfiksavo vienas iš priešlėktuvinės gynybos dalinių.

Kaip pranešė NHK ir naujienų agentūra "Jiji Press", remdamosi oro bendrovės pareigūnu, amerikiečio Mike'o Smitho (Maiko Smito) lėktuvu skrido trys japonai - du vyrai ir moteris: 52 metų Arinori Yamagata (Arinoris Jamagata), 42 metų Katsuyoshi Ida (Kacujošis Ida) ir 28 metų Kikukawa Haruko (Kikukava Haruko).

Iš Magadano lėktuvas turėjo vykti į Aliaską, Jungtines Valstijas. Pasak Japonijos naujienų agentūros "Kyodo" trys japonai vyko į JAV, baigę kelionę aplink pasaulį.