Srities vicegubernatorius Aleksejus Sobolis šeštadienį sakė, kad 12 Kinijos piliečių palaikus kol kas nuspręsta palikti Irkutske. Taip buvo susitarta šeštadienį vykusiose Irkutsko srities administracinės komisijos derybose su Kinijos generalinio konsulato atstovais.

Kinijos valdžia abejoja į Irkutską atvykusių giminaičių įgaliojimais atpažinti žuvusiuosius. Pagal Kinijos įstatymus, atpažinti palaikus gali tik patys artimiausi giminaičiai, bet Irkutske šios taisyklės laikomasi ne visada.

Valstybinės komisijos Tu-154M katastrofos priežastims tirti vadovas, Rusijos vyriausybės vicepremjeras Ilja Klebanovas pranešė, jog jau parengtas techninės komisijos protokolas su preliminariomis išvadomis apie katastrofos priežastis, bet atsisakė apie jas pasakoti.

Interviu televizijos kanalui ORT (Rusijos visuomeninė televizija) jis šeštadienį sakė, jog paskelbs apie tai kitos savaitės pradžioje, prieš tai informavęs Rusijos prezidentą ir vyriausybės pirmininką. Reisu Jekaterinburgas - Irkutskas - Vladivostokas skridusiame lėktuve Tu-154 buvo 145 žmonės. Visi jie žuvo.