Policijos duomenimis, per vieną smarkiausių susirėmimų Britanijoje pastaraisiais metais, mažiausiai du žmonės buvo subadyti, sužeista 80 policijos pareigūnų ir suimti 28 maištininkai. Vietos bendruomenių lyderiai dėl šių susirėmimų apkaltino pašaliečius.

Per šeštadienį prasidėjusius neramus, šimtai policijos pareigūnų susirėmė su maždaug tūkstančiu iš Bangladešo ir Pakistano kilusių jaunuolių, kurie mėtė plytas bei subadė policijos žirgą.

Sekmadienį paryčiais policija teigė Bredfordo gatvėse atkurianti tvarką, bei pripažino, kad per susirėmimus vienu metu buvo beveik nugalėti.

Bredfordas yra ketvirtasis šiaurės Anglijos miestas, kuriame kilo tokio pobūdžio riaušės. Prieš tai susirėmimai vyko Oldame, Lidse ir Bernlyje.

"Tokiam bejausmiam smurtui ir nusikalstamumui negali būti jokio pateisinimo, - pareiškė vyriausias policijos inspektorius Stuartas Hyde'as (Stiuartas Haidas). - Šiuo metu Bredfordo gatvėse atkuriama tvarka".

Naktį buvo apiplėšti bei padegti du automobilių salonai. Siautėjantys jaunuoliai niokojo barus, parduotuves bei įvairias prekybos vietas.

"Policijos pareigūnus užpuolė grupė jaunuolių, ginkluotų plytomis, beisbolo lazdomis, plaktukais ir padegamosiomis bombomis. Daugiau nei 80 pareigūnų buvo sužeisti, nukentėjo du policijos žirgai, vienas jų subadytas", - žurnalistams sakė S.Hyde'as.