Svetlana Zavadskaja, Irina Krasovskaja, Tatjana Klimova ir Liudmila Karpenko, kaip praneša "Radio Racija", didžiausių Rusijos televizijos kanalų ir spaudos leidinių atstovams pareiškė, kad Baltarusijos valdžia vykdo politinių oponentų likvidavimo planą.

S.Zavadskajos nuomone, tiesa apie jos vyro dingimą paaiškės tik tuomet, kai Baltarusijoje "atsiras demokratiškas prezidentas, bet ne Aleksandras Lukašenka". "Iš dabartinės valdžios mes atsakymo neišgirsime", - pritarė I.Krasovskaja. Spaudos konferencija įvyko Maskvos centre, Zubovo bulvare, ją organizavo Rusijos viešumo gynimo fondas ir Baltarusijos žurnalistų asociacija.

Iš Maskvos moterys, pasak jų, ketina skristi į Paryžių, kur dabar vyksta Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos Parlamentinės Asamblėjos sesija, iš ten - į Vašingtoną. Gali būti, kad ten jos susitiks su buvusiais Baltarusijos prokuratūros tardytojais, prieš kurį laiką paskelbusiais, kad Baltarusijos vadovybė susijusi su "mirties eskadrono" įkūrimu.

Dviem Baltarusijos prokuratūros darbuotojams, Dmitrijui Petruškevičiui ir Olegui Slučekui, kurie pasitraukė iš šalies paskelbę valdžią kaltinančius pareiškimus, Jungtinėse Amerikos Valstijose suteiktas pabėgėlių statusas.

Baltarusijos prokuratūros darbuotojai išsiuntinėjo vietos žiniasklaidos priemonėms pranešimus, jog šalyje neva valdžios nurodymu sudaryta speciali grupė, kuri vykdo užduotį fiziškai sunaikinti tiek nusikalstamo pasaulio lyderius, tiek ir politinius prezidento priešininkus.