Pastarosiomis valandomis keleivių palaikų atpažinimo procedūra šiek tiek sulėtėjo, nes, pasak srities vicegubernatoriaus Aleksejaus Sobolio, nėra šimtaprocentinės tikimybės, kad pavyks atpažinti visus žuvusiuosius, nes kai kurių aukų likę tik atskiros kūno dalys.

Jau nuspręsta, kad nepavykus identifikuoti palaikų, jie bus nugabenti į Jakaterinburgą ir kremuoti, o pelenai išdalyti savo artimųjų neradusiems giminaičiams.

Iki šiol niekas nesidomi trijų šiuo reisu skridusių keleivių likimu. Kol kas nenuspręsta, ką daryti su jų palaikais, jei artimieji taip ir neatvyks į Irkutską.

Tuo tarpu Tarpvalstybinio aviacijos komiteto specialistai toliau šifruoja informaciją, kurią užfiksavo sudužusio lėktuvo savirašiai prietaisai.

Pasak komiteto atstovo, atlikti šį darbą padeda ir A.Tupolevo konstruktorių biuro bei ir specializuotų civilinės aviacijos mokslinio tyrimo institutų darbuotojai.

Šeštadienį Irkutske bus palaidoti keturi aviacijos katastrofoje žuvę miesto gyventojai. Viena jų - Tamara Petrova, Irkutsko valstybinės ekonomikos akademijos pasaulio ekonomikos katedros vedėja, visame pasaulyje žinoma mokslininkė.

Pasak A.Sobolio, dabar atpažinti 122 keleivių palaikai, tarp jų 11-os iš 12-os Kinijos piliečių. Jų palaikus kol kas nuspręsta palikti Irkutske. Taip susitarta šeštadienį vykusiose Irkutsko srities administracinės komisijos derybose su Kinijos generalinio konsulato atstovais.

Atiduoti Kinijos piliečių palaikus artimiesiems vilkinama dėl Kinijos valdžios politikos: ji abejoja į Irkutską atvykusių giminaičių įgaliojimais atpažinti žuvusiuosius. Pagal Kinijos įstatymus, atpažinti palaikus gali tik patys artimiausi giminaičiai, bet Irkutske šios taisyklės laikomasi ne visada.

Anksčiau valstybinės komisijos Tu-154M katastrofos priežastims tirti vadovas, Rusijos vyriausybės vicepremjeras Ilja Klebanovas yra sakęs, kad tragedijos priežastys paaiškės ne anksčiau kaip pirmadienį.