A.Brazauskui tapus Prezidentu, tapo jo patarėju.

- Kuriuos laikinojo ministro Vytauto Markevičiaus darbus tęsite, kokių imsitės naujų?

- Pirmiausia susitiksiu su ministru ir išsiaiškinsiu, kokios yra pagrindinės idėjos ir darbai, kuriuos jis palieka nebaigęs. Tuomet spręsime kartu, nes dirbame pasitikėjimo Vyriausybėje.

- Kuo pasikeis ministerijos veikla jums tapus ministru?

- Kaip ministras būsiu atsakingas už visą valdymo sritį. Kas bus padaryta gera, bus mano nuopelnas, kas bloga - irgi mano atsakomybė. Dabartinė Vidaus reikalų ministerija pirmiausia yra valdymo ministerija, kaip ir kitose Vakarų Europos valstybėse, pavyzdžiui, Danijoje.

Buvo pabrėžiama, kad Vidaus reikalų ministerija - tai policijos ministerija. Tačiau Lietuvos policija tampa savarankiškesnė, taigi ministerijos įvaizdis ir vaizdas keisis.

- Kokie bus ministerijos prioritetai?

- Be prioritetų, yra keletas problemų. Mažai dėmesio skirta smulkiems nusikaltimams, ypač kaimo vietovėse. Narkomanijos plitimas ir prekyba narkotikais - taip pat svarbios problemos, kurias būtina spręsti.

Kova su organizuotu nusikalstamumu ne taip jau blogai surikiuota. Daugybė darbų laukia ir valdymo srityje, nes pati valstybės tarnyba nėra iki galo sutvarkyta. Pirmiausia reikės persvarstyti Valstybės tarnybos įstatymą.

- Ko iš jūsų gali tikėtis policininkai, kurie neįstengia gaudyti nusikaltėlių, nes neturi benzino tarnybiniams automobiliams?

- Suprantu, norite, kad pasakyčiau, jog policininkai gaus normalius atlyginimus ir turės benzino. Tai bus. Tačiau kada, nežinau. Man pirmiausia reikia susipažinti su situacija.

- Kodėl jūs ėjote į ministeriją?

- Mano tikslas - ministerijoje įvesti tvarką. Matote, koks yra nusikalstamumas, kiek netvarkos valdymo sistemoje. Tai mato visi piliečiai.